Mé Oblíbené Recepty
 

Pomalá kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod
doba vaření 4 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pomalý hrnec se na obchodních pultech poprvé objevil v 50. letech. Původně byl určen na vaření jídel obsahující fazole jako mexické chili nebo chili con carne.

Ingredience

600g vepřové kotlety (pečeně)
1 PL olivového oleje
15g másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL sušeného tymiánu
1 KL hořčičných semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
200ml kuřecího vývaru
70g 15% smetany (třetina kelímku)
1/2 PL kukuřičného škrobu
několik lístků hladkolisté petrželky
několik lístků bazalky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hořčičná semínka rozdrďte v hmoždíři (nebo je zabalte do ubrousku a podrťte tupou stranou paličky na maso). Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte tymiánem a drcenými semínky. 

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej společně s máslem a osmažte je do sklovata. Shrňte vařečkou bokem a z obou stran dozlatova osmažte kotlety, asi 2 minuty z každé strany. Obsah pánve vsypte do pomalého hrnce a pánev vraťte na zdroj tepla. Vlijte kuřecí vývar, uveďte k varu, vmíchejte přilepené kousky masa z pánve a vlijte k masu do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu (high) 2-3 hodiny nebo na nízkou (low) 5-7 hodin (doba vaření závisí na tloušťce masa).

Po uvaření maso vyjměte z hrnce a udržujte teplé (například mezi dvěma talíři nebo v hrnci s poklicí). Do výpeku přidejte smetanu a škrob rozmíchaný v troše vody, chcete-li omáčku hustší. Uveďte k varu na 2 minuty. Omáčku pak můžete pro lepší konzistenci přecedit přes síto (cibuli promačkejte do omáčky) a dochuťte jemně sekanou petrželkou a bazalkou a podle potřeby přisolte.

Vepřové kotlety v pomalém hrnci podávejte přelité bylinkovou smetanovou šťávou.

Tipy

doporučená příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny (na těstoviny potřebujete větší množství omáčky, použijte tedy více kuřecího vývaru a smetany)

pro ještě lepší chuť: než vlijete na pánev kuřecí vývar, přilijte 100ml suchého bílého vína a nechte ho vyvařit

Inspirace pro Vás

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(42)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(36)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.
Komentáře k receptu Pomalá kotleta s krémovou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
healthside
|
Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
2019-06-26 12:29:41
tadalafil is an active ingredient in vidalista and tadalista tablet which is used to cure men's problem. These medication are also called generic cialis .
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce