Mé Oblíbené Recepty
 

Pomalá kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod
doba vaření 4 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pomalý hrnec se na obchodních pultech poprvé objevil v 50. letech. Původně byl určen na vaření jídel obsahující fazole jako mexické chili nebo chili con carne.

Ingredience

600g vepřové kotlety (pečeně)
1 PL olivového oleje
15g másla
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL sušeného tymiánu
1 KL hořčičných semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
200ml kuřecího vývaru
70g 15% smetany (třetina kelímku)
1/2 PL kukuřičného škrobu
několik lístků hladkolisté petrželky
několik lístků bazalky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hořčičná semínka rozdrďte v hmoždíři (nebo je zabalte do ubrousku a podrťte tupou stranou paličky na maso). Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte tymiánem a drcenými semínky. 

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej společně s máslem a osmažte je do sklovata. Shrňte vařečkou bokem a z obou stran dozlatova osmažte kotlety, asi 2 minuty z každé strany. Obsah pánve vsypte do pomalého hrnce a pánev vraťte na zdroj tepla. Vlijte kuřecí vývar, uveďte k varu, vmíchejte přilepené kousky masa z pánve a vlijte k masu do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu (high) 2-3 hodiny nebo na nízkou (low) 5-7 hodin (doba vaření závisí na tloušťce masa).

Po uvaření maso vyjměte z hrnce a udržujte teplé (například mezi dvěma talíři nebo v hrnci s poklicí). Do výpeku přidejte smetanu a škrob rozmíchaný v troše vody, chcete-li omáčku hustší. Uveďte k varu na 2 minuty. Omáčku pak můžete pro lepší konzistenci přecedit přes síto (cibuli promačkejte do omáčky) a dochuťte jemně sekanou petrželkou a bazalkou a podle potřeby přisolte.

Vepřové kotlety v pomalém hrnci podávejte přelité bylinkovou smetanovou šťávou.

Tipy

doporučená příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny (na těstoviny potřebujete větší množství omáčky, použijte tedy více kuřecího vývaru a smetany)

pro ještě lepší chuť: než vlijete na pánev kuřecí vývar, přilijte 100ml suchého bílého vína a nechte ho vyvařit

Inspirace pro Vás

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(184)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(17)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(15)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(31)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Cuketový koláč

Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(12)
Pečený koláč z máslového těsta, s kousky cukety obalené ve skořici a sladkém cukru, s drobenkou z ovesných vloček.
zařazeno v:

Kuřecí na parmezánu

Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(13)
Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(14)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.
Komentáře k receptu Pomalá kotleta s krémovou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
healthside
|
Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
2019-06-26 11:29:41
tadalafil is an active ingredient in vidalista and tadalista tablet which is used to cure men's problem. These medication are also called generic cialis .
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce