Mé Oblíbené Recepty
Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou
Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou
 

Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (49 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.
Doba přípravy receptu je 60 min
příprava 60 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Hlízy brambor jsou bežně opylovávány hmyzem, například čmeláky.

Ingredience

1,5kg brambor
150g slaniny vcelku
1 velká cibule
2 stonky řapíkatého celeru
1250ml kuřecího vývaru
2 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
100g sýru čedar
180g 30% zakysané smetany
pažitka na ozdobu

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Brambory omyjte a rozmistěte v jedné vrstvě na pekáč. Vidličkou nebo úzkým nožem udělejte do brambor podle velikosti 1-3 dírky. Dejte péci do trouby přibližně na 1 hodinu (závisí na velikosti brambor). Hotový brambor půjde nožem lehce rozříznout. Po upečení nechte brambory zchládnout natolik, abyste je mohli oloupat (pro urchylení chládnutí je rozpulte).

Mezitím si oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte najemno, slaninu na kousky zhruba 1x2 centimetry. Řapíky celeru na tenké plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo a pažitku nasekejte. Zakysanou smetanu nevyndávejte z lednice až do servírování, udrží si tuhý stav a na polévce se hned nerozteče.

V hrnci osmažte kousky slaniny na sucho na střední teplotu do křupava, asi 15 minut. Z hrnce je vyjměte a dejte bokem. Na tuku, které slanina pustila, osmažte cibuli a celer, nejprve 2 minuty, pak přidejte česnek a smažte další minutu. Během smažení vařečkou seškrabejte hnědé kousky slaniny, obsahují nejvíce chuti. Pak do hrnce nalejte půl naběračky vývaru a pomocí tekutiny hrnec vařečkou vyčistěte od zbylého zhnědlého tuku ze slaniny. Promíchejte, snižte teplotu na nízkou, přiklopte poklicí a duste 10 minut. Kontrolujte, zda se nepřipaluje, pokud ano, přidejte lžíci vývaru a snižte teplotu.

Oloupejte zchládlé pečené brambory a přidejte je ke změklé zelenině. Přelijte je zbytkem kuřecího vývaru a mačkátkem na brambory je rozmačkejte na kousky. Přiveďte k varu a povařte 5 minut. Ponorným mixérem pak brambory rozmixujte. Zda chcete polévku hladkou a dokonale rozmixovanou či s kousky brambor záleží už jen čistě na Vás. Hustotu můžete upravit přidáním vody nebo vývaru (pak ale polévku povařte alespoň 2 minuty). Dochuťte solí a pepřem a rozdělte do talířů.

Doprostřed každé polévky dejte lžíci zakysané smetany, několik kousků opečené slaniny, strouhaný sýr a nakonec sekanou pažitku.

Tipy

Pro krémovější polévku přidejte spolu s brambory 2 lžíce smetany.

Inspirace pro Vás

Kuře v pomalém hrnci

Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(36)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(8)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(117)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Cornflakové sušenky

Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(12)
Křupavé sušenky plněné rozinkami nebo čokoládou obalované v cornflakes. Nikdo od nich nebude chtít dát ruce pryč.
zařazeno v:

Sendvič s krůtím masem

Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(102)
Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.

Smetanové těstoviny s hřiby

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Musaka s bramborem

Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(109)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky se špetkou skořice, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Cizrna z jednoho hrnce

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(149)
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.
Komentáře k receptu Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Nikola
|
Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-04-29 14:36:10

Úžasná chuť! Do bramborové polévky jsem přidala několik špetek kajenského pepře pro větší říz a vyšla skvěle.

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce