Mé Oblíbené Recepty
Polévka z fazolí s chorizem
Polévka z fazolí s chorizem
 

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (29 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chorizo je klobása z Pyrenejského poloostrova. Sytě červenou barvu dodává koření sladká nebo pikantní červená paprika.

Ingredience

500g tmavých fazolí
600g klobásy chorizo
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
2 střední cibule
80g celeru
4 PL nasekané hladkolisté petrželky
2 KL sušeného oregana
1 KL mletého kmínu
2 velké bobkové listy
2 hovězí bujóny extra
180g 30% zakysané smetany
2 PL nasekané pažitky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli, celer a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nejprve na oleji v papinovém hrnci rozpalte olej a smažte na něm klobásu chorizo po dobu 8 minut. Pustí hodně tuku, který všechen, kromě dvou polévkových lžiček, z hrnce vylejte. Můžete si ho uschovat pro budoucí použití. Poté přidejte cibuli, celer a česnek a smažte tři minuty.

Fazole propláchněte ve vodě a přidejte ke klobáse se zeleninou. Vše zalejte 2.5 litry vody a přidejte dva hovězí bujóny, nasekanou petrželku, vše koření a papinový hrnec utěsněte. Vařte hodinu až hodinu a půl, podle velikosti fazolí.

Až jsou fazole měkké, z polévky odstraňte bobkové listy a pomocí lžíce vyndejte z hrnce čtvrtinu fazolí, které rozmixujte do hladka. Tím polévku zahustíte. Fazolovou polévku servírujte se lžící zakysané smetany, ozdobené nasekanou pažitkou.

Tipy

Polévku, kterou nesníte, můžete bez problému zmrazit.

Chorizo lze zamněnit za jinou, lehce pikantní suchou klobásu.

Inspirace pro Vás

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(15)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(12)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(23)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Rybí filety na másle

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(14)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(13)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Polévka z fazolí s chorizem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce