Mé Oblíbené Recepty
Polévka z fazolí s chorizem
Polévka z fazolí s chorizem
 

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (29 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chorizo je klobása z Pyrenejského poloostrova. Sytě červenou barvu dodává koření sladká nebo pikantní červená paprika.

Ingredience

500g tmavých fazolí
600g klobásy chorizo
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
2 střední cibule
80g celeru
4 PL nasekané hladkolisté petrželky
2 KL sušeného oregana
1 KL mletého kmínu
2 velké bobkové listy
2 hovězí bujóny extra
180g 30% zakysané smetany
2 PL nasekané pažitky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli, celer a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nejprve na oleji v papinovém hrnci rozpalte olej a smažte na něm klobásu chorizo po dobu 8 minut. Pustí hodně tuku, který všechen, kromě dvou polévkových lžiček, z hrnce vylejte. Můžete si ho uschovat pro budoucí použití. Poté přidejte cibuli, celer a česnek a smažte tři minuty.

Fazole propláchněte ve vodě a přidejte ke klobáse se zeleninou. Vše zalejte 2.5 litry vody a přidejte dva hovězí bujóny, nasekanou petrželku, vše koření a papinový hrnec utěsněte. Vařte hodinu až hodinu a půl, podle velikosti fazolí.

Až jsou fazole měkké, z polévky odstraňte bobkové listy a pomocí lžíce vyndejte z hrnce čtvrtinu fazolí, které rozmixujte do hladka. Tím polévku zahustíte. Fazolovou polévku servírujte se lžící zakysané smetany, ozdobené nasekanou pažitkou.

Tipy

Polévku, kterou nesníte, můžete bez problému zmrazit.

Chorizo lze zamněnit za jinou, lehce pikantní suchou klobásu.

Inspirace pro Vás

Houbová omáčka s knedlíkem

Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.

Fazolová pomazánka

Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(243)
Pomazánka z bílých fazolí se sušenými rajčaty a česnekem podávaná na topinkách.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(161)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(60)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(13)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Jehněčí v pomalém hrnci

Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(135)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(108)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Těstoviny s kukuřičnou omáčkou

Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 5. Recept Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Smetanové těstoviny v omáčce z cukrové kukuřice se šunkou. Výborné se sklenkou bílého suchého vína.
zařazeno v:
Těstoviny
Komentáře k receptu Polévka z fazolí s chorizem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce