Mé Oblíbené Recepty
Polévka z červeného zelí
Polévka z červeného zelí
 

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (47 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fazole černé oko pochází z Afriky. Má tvar ledviny, je bílá a na kraji najdete černou skvrnu, oko, s nepatrnými vráskami okolo.

Ingredience

150g fazolí černé oko namočených přes noc ve vodě
1 bobkový list
sůl podle chuti
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
15g kukuřičného škrobu
2 litry zeleninového vývaru (recept ZDE)
450g brambor
1 dědova (nebo jiná vepřová) klobása, jemně pikantní, cca 150g
250g čerstvého červeného zelí
180g 12% smetany
1 KL uzené mleté papriky na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Vodu, ve které stály přes noc fazole slijte a dejte je do hrnce. Přidejte sůl (asi půl kávové lžičky), bobkový list a přelijte čerstvou vodou tak, aby zasahovala 2.5 centimetru nad fazole. Uveďte k varu a vařte do měkka asi jednu hodinu.

Ve větším hrnci rozpalte olej a osmažte na něm na nírnou teplotu oloupaný a najemno nasekaný česnek. Pozor, ať se Vám nespálí nebo nezhnědne, zhořkl by. V misce rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a vlejte k česneku. Za stálého míchání minutu smažte a pak přelijte zeleninovým vývarem. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory, na kousky nakrájenou kllobásu, sůl (podle slanosti vývaru) a pepř a 20 minut vařte.

Po 20 minutách přidejte uvařené a slité fazole, na kousky pokrájené červené zelí a vařte dalších 10 minut. Pak vlejte smetanu a vařte poslední 2 minuty. Dochuťte a na talířích polévku posypte špetkou mleté uzené papriky.

Tipy

Do polévky také můžete přidat na kousky nakrájený pórek. Osmažte jej společně s česnekem a dál postupujte podle receptu, jen na smažení přidejte extra lžíci olivového oleje.

Podávejte naběračku polévky jako první chod, 2-3 jako chod hlavní sytící.

Inspirace pro Vás

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Krůtí stehna v omáčce

Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Tyrolské knedlíčky do polévky

Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.
Komentáře k receptu Polévka z červeného zelí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce