Mé Oblíbené Recepty
Polévka z červeného zelí
Polévka z červeného zelí
 

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (47 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fazole černé oko pochází z Afriky. Má tvar ledviny, je bílá a na kraji najdete černou skvrnu, oko, s nepatrnými vráskami okolo.

Ingredience

150g fazolí černé oko namočených přes noc ve vodě
1 bobkový list
sůl podle chuti
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
15g kukuřičného škrobu
2 litry zeleninového vývaru (recept ZDE)
450g brambor
1 dědova (nebo jiná vepřová) klobása, jemně pikantní, cca 150g
250g čerstvého červeného zelí
180g 12% smetany
1 KL uzené mleté papriky na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Vodu, ve které stály přes noc fazole slijte a dejte je do hrnce. Přidejte sůl (asi půl kávové lžičky), bobkový list a přelijte čerstvou vodou tak, aby zasahovala 2.5 centimetru nad fazole. Uveďte k varu a vařte do měkka asi jednu hodinu.

Ve větším hrnci rozpalte olej a osmažte na něm na nírnou teplotu oloupaný a najemno nasekaný česnek. Pozor, ať se Vám nespálí nebo nezhnědne, zhořkl by. V misce rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a vlejte k česneku. Za stálého míchání minutu smažte a pak přelijte zeleninovým vývarem. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory, na kousky nakrájenou kllobásu, sůl (podle slanosti vývaru) a pepř a 20 minut vařte.

Po 20 minutách přidejte uvařené a slité fazole, na kousky pokrájené červené zelí a vařte dalších 10 minut. Pak vlejte smetanu a vařte poslední 2 minuty. Dochuťte a na talířích polévku posypte špetkou mleté uzené papriky.

Tipy

Do polévky také můžete přidat na kousky nakrájený pórek. Osmažte jej společně s česnekem a dál postupujte podle receptu, jen na smažení přidejte extra lžíci olivového oleje.

Podávejte naběračku polévky jako první chod, 2-3 jako chod hlavní sytící.

Inspirace pro Vás

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Smetanové těstoviny s hřiby

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Lovcova křepelka

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.
Komentáře k receptu Polévka z červeného zelí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce