Mé Oblíbené Recepty
Polévka z červeného zelí
Polévka z červeného zelí
 

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 42 komentářů.
zobrazit komentáře (42)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fazole černé oko pochází z Afriky. Má tvar ledviny, je bílá a na kraji najdete černou skvrnu, oko, s nepatrnými vráskami okolo.

Ingredience

150g fazolí černé oko namočených přes noc ve vodě
1 bobkový list
sůl podle chuti
1 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
15g kukuřičného škrobu
2 litry zeleninového vývaru (recept ZDE)
450g brambor
1 dědova (nebo jiná vepřová) klobása, jemně pikantní, cca 150g
250g čerstvého červeného zelí
180g 12% smetany
1 KL uzené mleté papriky na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Vodu, ve které stály přes noc fazole slijte a dejte je do hrnce. Přidejte sůl (asi půl kávové lžičky), bobkový list a přelijte čerstvou vodou tak, aby zasahovala 2.5 centimetru nad fazole. Uveďte k varu a vařte do měkka asi jednu hodinu.

Ve větším hrnci rozpalte olej a osmažte na něm na nírnou teplotu oloupaný a najemno nasekaný česnek. Pozor, ať se Vám nespálí nebo nezhnědne, zhořkl by. V misce rozmíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a vlejte k česneku. Za stálého míchání minutu smažte a pak přelijte zeleninovým vývarem. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory, na kousky nakrájenou kllobásu, sůl (podle slanosti vývaru) a pepř a 20 minut vařte.

Po 20 minutách přidejte uvařené a slité fazole, na kousky pokrájené červené zelí a vařte dalších 10 minut. Pak vlejte smetanu a vařte poslední 2 minuty. Dochuťte a na talířích polévku posypte špetkou mleté uzené papriky.

Tipy

Do polévky také můžete přidat na kousky nakrájený pórek. Osmažte jej společně s česnekem a dál postupujte podle receptu, jen na smažení přidejte extra lžíci olivového oleje.

Podávejte naběračku polévky jako první chod, 2-3 jako chod hlavní sytící.

Inspirace pro Vás

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(4)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Polníčkový salát

Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.
Komentáře k receptu Polévka z červeného zelí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Vladislavaknore
|
Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
2018-12-03 18:50:53
online pills overnight

f048 online y vino
Vladislavaknore
|
Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
2018-12-03 09:50:27
online confezioni

f048 online tiempo efecto
Rannevknore
|
Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
2018-12-03 04:53:40
viagra customs uk
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce