Mé Oblíbené Recepty
Poctivý drůbeží vývar
Poctivý drůbeží vývar
 

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (105 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 3 hod 45 min
doba vaření 3 hod 45 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

250 mililitrů domácího drůbežího vývaru obsahuje (narozdíl od kupované kostky) asi 6 gramů proteinu.  

Ingredience

1.5kg kuřecích křídel a krůtích krků
2 PL oleje
2 velké cibule
1 mrkev (50g)
1 řapík celeru s listy (50g)
6 stonků hladkolisté petrželky
1/2 KL tymiánu
15 kuliček černého pepře
1 bobkový list
1 KL soli

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 230°C s mřížkou umístěnou v horní třetině trouby. Pekáč pomažte několika kapkami oleje a dejde do něj osolené drůbeží kousky, které jste vy (nebo řezník) nasekali po asi 4-5 centimetrech. Pustí tak více kolagenu a želatiny na zahuštění vývaru a lépe sedí v hrnci. Pečte 45 minut, v půlce pečení otočte.

Mezitím si oloupejte cibuli a mrkev a spolu s celerem je nasekejte na kousky. V šesti litrovém hrnci (nebo použijte dva třílitrové) si rozpalte olej tak, aby byl horký, ale aby se z něj nekouřilo. Osmažte na něm zeleninu do poloměkka, asi deset minut. Přidejte maso a šťávu z pekáče. Pekáč umístěte přes dva hořáky a počkejte, až zbytky masa a šťávy začnou syčet. Potom do něj vlijte půl litru studené vody a uveďte k varu. Během tohoto procesu seškrabejte zbytky šťáv a masa a vmíchejte je do vody. Tu vlijte k masu a zelenině. Do hrnce dolijte vodu tak, aby přesahovala kousky masa asi o 2.5 centimetru, celkem asi 3.5 litru. Do hrnce přidejte hladkolistou petželku, tymiánu. pepř, bobkový list a osolte. Uveďte k varu a nechte vřít při nízké teplotě 3 hodiny, bez poklice. Dolévejte vodu tak, aby bylo maso ponořené. Naběračkou odebírejte případně vzniklou pěnu na vývaru.

Drůbeží vývar přeceďte přes síto. Pokud ho budete hned používat, nechte ho stát 2 minuty. Poté lžící odstraňte žlutý tuk na povrchu. Pokud si ho chystáte na později, rychle ho vychlaďte (zabráníte tak množení bakterií oproti pozvolnému chládnutí). Pokud je venku zima tak ve sněhu, jinak ve dřezu naplněném ledovou vodou. Vodu měňte hned jak zteplá, dokud není vývar vlažný, přibližně za 30 minut. Uzavřete jej do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice. Po kompletním vychladnutí odstraňte z povrchu tuk.

Tipy

Nepouštějte se do krájení drůbežích kousků nožem. Pravděpodobně si zlomíte čepel. Pokud nevlastníte sekyrku, poproste o nasekání řezníka.

Vývar můžete skladovat v neprodyšné nádobě v lednici dva dny a nebo zmrazený až šest měsíců.

Podle výše uvedeného receptu uvaříte asi 2.5 litru vývaru.

Inspirace pro Vás

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 3.9. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 3.9. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 3.9. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 3.9. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Pršutové rolky

Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.
Komentáře k receptu Poctivý drůbeží vývar
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce