Mé Oblíbené Recepty
Plovdivské maso s okurkou
 

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Plovdivské maso je pojmenováno podle bulharského města Plovdiv.

Ingredience

1 lžíce vepřového sádla
1 velká cibule
600g vepřové plece bez kosti
sůl podle chuti
2 stroužky česneku
70g rajčatového protlaku
1/2 PL sladké mleté pepriky
1/2 PL uzené mleté papriky
1 KL pálivé mleté papriky
3-4 velké kysané okurky
3-4 PL nálevu z okurek
2 PL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Vepřovou plec omyjte, osušte a nakrájeje na kostky. Česnek oloupejte, rozmáčkněte čepelí nože a nasekejte najemno.

V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a smažte na nejvyšší teplotu do tmavě hněda. Pokud jsou některé kousky cibule lehce spálené, nevadí. Dají omáčce příjemnou tmavou barvu. Na cibulku dejte pokrájené maso, osolte a smažte, dokud se maso neosmahne. K osmaženému vepřovému masu nasypte česnek, promíchejte a přidejte rajčatový protlak. Krátce jej osmažte, ztratí tak svoji kyselost. Nakonec přisypte mleté papriky, promíchejte a přelejte horkou vodou. Ta by měla zasahovat asi 2 centimetry nad maso. Uveďte k varu, stáhněte teplotu, přiklopte poklicí a duste maso, dokud není téměř měkké, asi 45 minut. Občas promíchejte.

Mouku důkladně rozmíchejte v asi 150 mililitrech vody a přilijte k masu. Můžete místo toho také použít zásmažku - mouku osmaženou na vepřovém sádle - já ale radší používám lehčí variantu s vodou. Maso uveďte k varu a vařte 10 minut (pokud jste použili zásmažku, stačí povařit minutu nebo dvě) a často míchejte. Pokud je potřeba, přilejte více vody.

Vepřové maso vyjměte děrovanou naběračkou a základ omáčky propasírujte přes síto. Nakonec přidejte nahrubo nastrouhané okurky a lák z okurek a povařte poslední 3 minuty. Dochuťte solí podle potřeby, případně přidejte více láku z okurek, maso vraťte do omáčky, provařte a plovdivské maso podávejte.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny, rýže, brambory, houskový knedlík (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Sendvič s krabími tyčinkami

Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.

Jarní salát s balkánským sýrem

Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky a okurky jdou skvěle k sobě. Salát podávejte jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Vaječná pomazánka se sýrem

Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.
Komentáře k receptu Plovdivské maso s okurkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce