Mé Oblíbené Recepty
Plněné bramborové knedlíky se zelím
Plněné bramborové knedlíky se zelím
 

Plněné bramborové knedlíky se zelím

Průměrné hodnocení: 4.3/5 (12 hlasujících).
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 2 hod 20 min
příprava 2 hod 20 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Inkové používali brambory na léčení různých zranění. Používali je také na usnadnění porodu.

Ingredience

450g uzené krkovice
1kg brambor
200g hrubé mouky
100g krupice
vejce
1,5 KL soli
80g sádla
4 cibule
1kg kysaného bílého zelí
150g hladké mouky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Po uvaření slijte vodu a nechte je úplně vychládnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozeberte ji na jednotlivé kruhy a zamíchejte ji v hrnci s rozpuštěným sádlem. Dejte stranou. Zelí zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte jej do změknutí, asi 30 minut. Poté odstavte z plotny. Krkovici nakrájejte na malé kostičky a na suchu je osmahněte na pánvi do zlatova. Dejte na studené místo vychládnout. 

Studené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte hrubou mouku, krupici, sůl a vejce a pořádně promíchejte do kompaktního těsta. Těsto si rozdělte na 20 kousků. Do mističky si připravte asi 130g hladké mouky. Budete ji používat na pomoučnění ruk, aby se těsto nelepilo. Z kousku udělejte placku, na ni položte uzenou krkovici (musí být studená) a kraje slepte k sobě. Položte na pomoučněný talíř tak, aby se knedle vzájemně nedotýkaly.

Cibulku naloženou v sále osmahněte do světle hněda na oleji. Zelí uveďte opět k varu a zahustěte jej jednou polévkovou lžící hladké mouky rozmíchané v půl hrníčku vody. Za občasného míchání vařte deset minut, připadně dochuťte solí. Ve velkém hrnci uveďte k varu vodu s jednou kávovou lžičkou soli. Knedlíky (asi pět na jednu várku) ponořte do vařící vody. Chvíli budou jakoby přilepené ke dnu, až po několika minutách vyplavou. Odsud stopněte 12 minut vaření.

Bramborové knedlíky servírujte na lůžku z kyselého zelí posypané smaženou cibulkou.

Tipy

Na vaření vybírejte brambory o podobné velikosti. Zajistíte tím, že malé nebudou rozvařené a velké syrové.

Brambory si uvařte den dopředu. Přes noc vychladnou a nebudete muset čekat. Cibuli si taky oloupejte, nakrájejte a naložte do sádla den dopředu. Až nasákne tuk, rovnoměrněji se opeče.

Inspirace pro Vás

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(16)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Handi Gosht

Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 3.7. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 3.7. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 3.7. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 3.7. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(93)
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(19)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Kuře Piccata

Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(41)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Kuřecí stehna na paprice

Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(12)
Výtečná chuť kuřecího masa, mleté papriky a krémové smetany s těstovinami.

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(33)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3.4. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(82)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Zahradní salát v octové zálivce

Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(129)
Osvěžující salát (nejen) pro horké letní dny. Vhodný jako příloha k jakémukoli masu či samotný jen tak na chuť.
zařazeno v:
Saláty
Komentáře k receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce