Mé Oblíbené Recepty
Plněné bramborové knedlíky se zelím
Plněné bramborové knedlíky se zelím
 

Plněné bramborové knedlíky se zelím

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 2 hod 20 min
příprava 2 hod 20 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Inkové používali brambory na léčení různých zranění. Používali je také na usnadnění porodu.

Ingredience

450g uzené krkovice
1kg brambor
200g hrubé mouky
100g krupice
vejce
1,5 KL soli
80g sádla
4 cibule
1kg kysaného bílého zelí
150g hladké mouky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Po uvaření slijte vodu a nechte je úplně vychládnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozeberte ji na jednotlivé kruhy a zamíchejte ji v hrnci s rozpuštěným sádlem. Dejte stranou. Zelí zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte jej do změknutí, asi 30 minut. Poté odstavte z plotny. Krkovici nakrájejte na malé kostičky a na suchu je osmahněte na pánvi do zlatova. Dejte na studené místo vychládnout. 

Studené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte hrubou mouku, krupici, sůl a vejce a pořádně promíchejte do kompaktního těsta. Těsto si rozdělte na 20 kousků. Do mističky si připravte asi 130g hladké mouky. Budete ji používat na pomoučnění ruk, aby se těsto nelepilo. Z kousku udělejte placku, na ni položte uzenou krkovici (musí být studená) a kraje slepte k sobě. Položte na pomoučněný talíř tak, aby se knedle vzájemně nedotýkaly.

Cibulku naloženou v sále osmahněte do světle hněda na oleji. Zelí uveďte opět k varu a zahustěte jej jednou polévkovou lžící hladké mouky rozmíchané v půl hrníčku vody. Za občasného míchání vařte deset minut, připadně dochuťte solí. Ve velkém hrnci uveďte k varu vodu s jednou kávovou lžičkou soli. Knedlíky (asi pět na jednu várku) ponořte do vařící vody. Chvíli budou jakoby přilepené ke dnu, až po několika minutách vyplavou. Odsud stopněte 12 minut vaření.

Bramborové knedlíky servírujte na lůžku z kyselého zelí posypané smaženou cibulkou.

Tipy

Na vaření vybírejte brambory o podobné velikosti. Zajistíte tím, že malé nebudou rozvařené a velké syrové.

Brambory si uvařte den dopředu. Přes noc vychladnou a nebudete muset čekat. Cibuli si taky oloupejte, nakrájejte a naložte do sádla den dopředu. Až nasákne tuk, rovnoměrněji se opeče.

Inspirace pro Vás

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Jednohubky s uzeným lososem

Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Krůtí sekaná s kaší

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(6)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.
Komentáře k receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce