Mé Oblíbené Recepty
Pizza Quattro formaggi
Pizza Quattro formaggi
 

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo pizza bylo poprvé použito někdy kolem roku 1000 našeho letopočtu ve střední Itálii. Pizza, tak jak ji dnes známe, vznikla v Neapoli, což je třetí největší město v Itálii.

Ingredience

na těsto
300g hladké světlé chlebové mouky
2 PL olivového oleje
7g sušeného droždí
175ml vlažné vody
1 KL soli
1 KL cukru

quattro formaggi

100ml rajčatové passaty (pyré)
špetka soli a pepře
½ KL sušené bazalky
½ KL sušeného oregána
1 stroužek česneku
100g mozzarelly
70g parmazánu
100g gorgonzoly
100g sýru asiago

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do mísy vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj dejte olivový olej, vlažnou jemně vodu, sůl a cukr a nasypte droždí. Nožem do vody vmíchejte trochu mouky a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Za 10-15 minut těsto zpracujte do hladka. Přikryjte utěrkou a vraťte na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu, asi 30 minut.

Příprava v domácí pekárně

Do pekárny dejte vodu, do jednoho rohu dejte sůl, do protějšího cukr a doprostřed olej. Vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj nasypte sušené droždí. Zapněte program těsto a nechte pekárnu pracovat. S vykynutým těstem pracujte podle návodu níže.

Rajčatovou passatu smíchejte se špetkou soli a pepře, bazalkou, oregánem a oloupaným a prolisovanám česnekem. Mozzarellu nakrájejte na tenká kolečka, asiago a parmezán nastrouhejte na jemno.

Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a tence vyválejte do tvaru kruhu. Konce těst můžete nechat tlustší než střed, zabráníte tak vytečení sýra na plech. Toubu rozehřejte na 240°C.

Těsto přemístěte na plech s pečícím papírem. Potřete polovinou rajčatové směsi (kromě případných tlustších okrajů). Sýry rozdělte na polovinu a klaďte na pizzu v následujícím pořadí: mozzarella, asiago, pamezán a nakonec na pizzu nadrobte gorgonzolu. Pečte v troubě 10 minut nebo do zlatova. Čtyř sýrovou pizzu můžete před podáváním ozdobit lístky bazalky.

Inspirace pro Vás

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(21)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(194)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Bábovka

Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(15)
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Hořčičná omáčka

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.
Komentáře k receptu Pizza Quattro formaggi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce