Mé Oblíbené Recepty
Pizza Quattro formaggi
Pizza Quattro formaggi
 

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo pizza bylo poprvé použito někdy kolem roku 1000 našeho letopočtu ve střední Itálii. Pizza, tak jak ji dnes známe, vznikla v Neapoli, což je třetí největší město v Itálii.

Ingredience

na těsto
300g hladké světlé chlebové mouky
2 PL olivového oleje
7g sušeného droždí
175ml vlažné vody
1 KL soli
1 KL cukru

quattro formaggi

100ml rajčatové passaty (pyré)
špetka soli a pepře
½ KL sušené bazalky
½ KL sušeného oregána
1 stroužek česneku
100g mozzarelly
70g parmazánu
100g gorgonzoly
100g sýru asiago

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do mísy vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj dejte olivový olej, vlažnou jemně vodu, sůl a cukr a nasypte droždí. Nožem do vody vmíchejte trochu mouky a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Za 10-15 minut těsto zpracujte do hladka. Přikryjte utěrkou a vraťte na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu, asi 30 minut.

Příprava v domácí pekárně

Do pekárny dejte vodu, do jednoho rohu dejte sůl, do protějšího cukr a doprostřed olej. Vsypte mouku a udělejte důlek. Do něj nasypte sušené droždí. Zapněte program těsto a nechte pekárnu pracovat. S vykynutým těstem pracujte podle návodu níže.

Rajčatovou passatu smíchejte se špetkou soli a pepře, bazalkou, oregánem a oloupaným a prolisovanám česnekem. Mozzarellu nakrájejte na tenká kolečka, asiago a parmezán nastrouhejte na jemno.

Vykynuté těsto rozdělte na dva díly a tence vyválejte do tvaru kruhu. Konce těst můžete nechat tlustší než střed, zabráníte tak vytečení sýra na plech. Toubu rozehřejte na 240°C.

Těsto přemístěte na plech s pečícím papírem. Potřete polovinou rajčatové směsi (kromě případných tlustších okrajů). Sýry rozdělte na polovinu a klaďte na pizzu v následujícím pořadí: mozzarella, asiago, pamezán a nakonec na pizzu nadrobte gorgonzolu. Pečte v troubě 10 minut nebo do zlatova. Čtyř sýrovou pizzu můžete před podáváním ozdobit lístky bazalky.

Inspirace pro Vás

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.
Komentáře k receptu Pizza Quattro formaggi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce