Mé Oblíbené Recepty
Pesto
Pesto
 

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Severoitalská omáčka k těstovinám se tradičně připravuje v mravorovém hmoždíři a bazalka se tře s ostatními surovinami dřevěnou paličkou. Hotové pesto se podává se špagetami a několika nakrájenými bramborami.

Ingredience

25g lístků z bazalky
2 stroužky česneku
50g pinových oříšků (jádra)
60ml extra panenského olivového oleje
2 PL srouhaného parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Do mixéru dejte bazalkové lístky, piniová semínka a olivový olej. Přidejte oloupaný a nahrubo nasekaný česnek a směs rozmixujte. Přidejte sůl a pepř a strouhaný parmezán a ještě čtvrt minuty mixujte.

Pesto podávejte s těstovinami (pesto rozmíchejte před podáváním s pár lžícemi vody, ve které se těstoviny vařily) nebo na sendvičích.

Tipy

Pesto neohřívejte, bazalka pak hořkne.

Pokud připravujete pesto dopředu, skladujte jej v lednici v nádobách s víčkem. Pokud je bazalka na vzduchu hnědne.

Inspirace pro Vás

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(14)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(8)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(11)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Mangový salát s kuřecím

Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.

Hamburgerové bulky

Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(78)
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
zařazeno v:
Domácí pekárna

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(401)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Mini sendviče s hovězím

Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(126)
Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(20)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.
Komentáře k receptu Pesto
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce