Mé Oblíbené Recepty
Perlička na víně
Perlička na víně
 

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Domovinou nedomestikované perličky je subsaharská Afrika. V polovině 15. století ji znovuobjevili Portugalci, kteří ji dovezli z africké Guineje. Proto se perličce v některých jazycích říká Guinea Fowl, neboli guinejská drůbež.

Ingredience

1 perlička, váha okolo 1.2kg
500ml červeného vína
10g másla
1 KL olivového oleje
100g slaniny
8 malých šalotek
1 KL tymiánu
1 bobkový list
1 stroužek česneku
12 malých žampionů
1 KL škrobu arrowroot (lze nahradit solamylem)
sůl a pepř podle chuti

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve napotrcujte perličku na osm kousků. Osolte ji, lehce opepřete a osmažte z obou stran do zlatova (jako první osmažte stranu s kůží) na pánvi, ve které jste rozehřáli máslo s lžičkou olivového oleje, přibližně pět minut z každé strany.

Mezitím si nakrájejste slaninu na malé kostičky a oloupejte šalotky. Česnek olupejte a rozmačkejte na kousky. Perličku z pánve vyjměte na talíř a na výpeku osmažte slaninu a celé šalotky. Smažte pět minut a poté přidejte tymián, česnek a bobkový list. Promíchejte, perličku vraťte do pánve a podlejte červeným vínem. Těsně přiklopte, snižte teplotu na minimum a nechte vřít 45 minut.

Až perlička vře, oloupejte žampiony a na (grilovací) pánvi nebo na elektrickém grilu osmažte nasucho z obou stran dokud nezačnou pouštět vodu. Dejte stranou. Po 45 minutách je přidejte k perličce a nechte vřít přiklopené dalších 10 minut.

Perličku spolu se slaninou, šalotkou a žampiony vyjměte z pánve, přemístěte do hrnce a přiklopte. Bobkový list vyhoďte. Zvyšte teplotu na maximum a zredukujte tekutinu asi na jednu třetinu. Arrowroot (nebo solamyl) smíchejte s polévkovou lžící vody a přidejte trochu vařící omáčky z pánve. Rozmíchejte a vlijte k vínu. Pokud používáte arrowroot, vařte při mírné teplotě ještě sedm minut.

Perličku a celý obsah hrnce dejte na servírovací talíř a přelijte omáčkou z červeného vína. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone (recept ZDE) nebo jiná bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(14)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Těstovinový salát s olivami

Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.
zařazeno v:
Těstoviny, Saláty

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(9)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Kroupová s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Komentáře k receptu Perlička na víně
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
David
|
Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
2016-03-26 20:41:22
Fantasticky po chlapsku napsaný recept, jsem naprostý laik, ale podle uvedeného postupu se povedlo kouzlo a úžasně chutné a luxusně vypadající jídlo. Více receptů, kde se nepíše do měkka, ale 45 min...
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce