Mé Oblíbené Recepty
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Pečený vepřový guláš na víně a houbách
 

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Víno získáváme zkvašením moštu z plodů vinné révy. Věda, která se zabývá pěstováním vinné révy a jejím následným zpracováním ve víno, se nazývá enologie.

Ingredience

600g vepřové plece
500g cibule
3 stroužky česneku
1 PL rajčatového protlaku
1 vrchovatá PL červené papriky
1 větvička rozmarýnu
3 bobkové listy
1 PL majoránky
400g čerstvých/mražených lesních hub
80g slaniny bez kůže (špeku)
300ml červeného suchého vína
500ml hovězího vývaru
sůl a mletý pepř podle chuti
1 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte na kousky nakrájené, osolené a opepřené vepřové maso a vmíchejte červenou mletou papriku a rajčatový protlak. Pekáč potřete olejem a směs do něj vysypte. Podlijte 100ml vody, přidejte bobkový list a rozmarýn a dejte přikryté péci do trouby do poloměkka, na asi hodinu a půl (podle velikosti kousků masa). Během pečení střídavě podlévejte červeným vínem a vývarem a míchejte. Pokud maso měkne rychleji, podlévejte častěji. Až je maso poloměkké, měli byste mít víno i vývar upotřebený.

Během pečení si na pánvi rozpalte na malé kostičky nakrájenou slaninu a smažte, dokud nepustí tuk. Přidejte houby a poduste.

Když je maso v troubě poloměkké pekáč vyndejte, maso lžící vyjměte i s bobkovým listem a rozmarýnem a dejte bokem. Ponorným mixérem cibuli rozmixujte a případně dochuťte solí. Maso s kořením vraťte do gulášového základu, přidejte podušené houby, majoránku a promíchejte. Přiklopte a vraťte do trouby péci do měkka, další hodinu.

Před servírováním z guláše vyndejte bobkový list a rozmarýn.

Tipy

doporučená příloha: čerstvý chléb

Inspirace pro Vás

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(47)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.
Komentáře k receptu Pečený vepřový guláš na víně a houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce