Mé Oblíbené Recepty
Pečená krůtí stehna po provensálsku
 

Pečená krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (73 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Provensálské byliny je kořenící směs obvykle obsahující bazalku, rozmarýn a tymián. Je pojmenoavná podle francouzské oblasti Provence, kde se tyto byliny hojně vyskytují.

Ingredience

2 krůtí stehna, přibližně 600g
1/2 palice česneku
100ml bílého suchého vína
100ml drůbežího vývaru
1 PL provensálského koření
1 limetka
mletý kmín
sůl
čerstvě mletý pepř
400 g brambor

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejeme na 200°C. Krůtí stehna osolíme, opepříme a lehce pokmínujeme. Položíme doprostřed pekáčku a kolem rozmístíme oloupané a na měsíčky nakrájené, osolené brambory. Podlijeme vínem a vývarem a posypeme provensálským kořením a přidáme oloupaný posekaný česnek. Můžete pouze na maso nebo i na brambory. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do trouby na hodinu.

Po 45 minutách přidáme rozčtvrcenou limetku a pečeme dále bez přikrytí. Kontrolujeme, aby se nevypekla všechna šťáva, popřípadě podlijte směsí vína a vody.

Inspirace pro Vás

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Krůtí sekaná s kaší

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(6)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.
Komentáře k receptu Pečená krůtí stehna po provensálsku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce