Mé Oblíbené Recepty
Pečená kachna s červeným zelím a knedlí
 

Pečená kachna s červeným zelím a knedlí

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (54 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kachny mají v ocásku mazový váček, tzv biskupa, který produkuje maz, kterým si pomocí zobáku potírají peří. I ve vodě se tak zůstávají v suchu.

Ingredience

Na pečenou kachnu

1 kachna
sůl
kmín
50dl vody

Na červené zelí

1 hlávka červeného zelí
1 větší cibule
1 PL sádla
sůl
20dcl červeného vína
2 PL octa
3 PL třtinového cukru
1 PL hladké mouky

NEBO:

2 sáčky červeného kysaného zelí o celkové váze 1kg
1 PL sádla
1 větší cibule
1 PL hladké mouky
třtinový cukr, červené víno, ocet a sůl podle chuti

variace knedlíků - bramborový, karlovarský (recept ZDE) nebo houskový (recept ZDE)

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu zapneme na 160°C. Očištěné kachně odřízneme biskupa (ocásek) a zadek několikrát propíchneme jehlicí. Osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme 500ml vody a pečeme zakryté hodinu až hodinu a půl, podle velikosti kachny. Po uplynutí doby sejmeme poklop, zvýšíme teplotu na 180°C a pečeme do zlatova. Poléváme každých pět až deset minut a kontrolujeme výpek v pekáči, při nedostatku šťávy přiléváme po 200ml vody. Kachnu průběžně otáčíme, celý proces by měl trvat přibližně půl hodiny.

Zelí očistíme a nakrájíme na drobno. Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme a dusíme do měkka. Pak přidáme víno, cukr a ocet a mouku rozšlehanou metličkou v trošce vody (vytvoří řidkou kašičku). Povaříme 10 minut a můžeme podávat.

NEBO

Na sádle osmahneme na drobno nakrájemnou cibuli, přidáme zelí ze sáčku, zalejeme 300ml vody a dusíme do měkka. Podle typu a chuti zelí přidáme červené víno, třtinový cukr či ocet a zahustíme mouku rozšlehanou metličkou v trošce vody (vytvoří řidkou kašičku). Povaříme 10 minut a můžeme podávat.

Tipy

Pokud je kachna tučná, propíchneme ji zadeček, aby mohl přebytečný tuk vytéci, pokud je netučná, přidáme do pekáče lžičku sádla.

Biskupa (ocásek) uřezáváme z důvodu mazových žláz, které se v této části těla nacházejí. Kačena si výměšky potírá peří a tak se jí nenamočí peří při pobytu ve vodě.

Ke kachně můžete dát péct i jablko, oloupané a bez jádřinců. Kachnu hezky ovoní.

Pokud nemáte poklop na pekáč, zakryjte jej alobalem. Pokud se kachna peče bez poklice, je vysušená.

Inspirace pro Vás

Vepřové kuličky

Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Musaka s bramborem

Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky s kořenovou zeleninou, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Krůtí stehna v omáčce

Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.
Komentáře k receptu Pečená kachna s červeným zelím a knedlí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce