Mé Oblíbené Recepty
Pečená kachna s červeným zelím a knedlí
 

Pečená kachna s červeným zelím a knedlí

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (54 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.
Již bylo vloženo 165 komentářů.
zobrazit komentáře (165)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kachny mají v ocásku mazový váček, tzv biskupa, který produkuje maz, kterým si pomocí zobáku potírají peří. I ve vodě se tak zůstávají v suchu.

Ingredience

Na pečenou kachnu

1 kachna
sůl
kmín
50dl vody

Na červené zelí

1 hlávka červeného zelí
1 větší cibule
1 PL sádla
sůl
20dcl červeného vína
2 PL octa
3 PL třtinového cukru
1 PL hladké mouky

NEBO:

2 sáčky červeného kysaného zelí o celkové váze 1kg
1 PL sádla
1 větší cibule
1 PL hladké mouky
třtinový cukr, červené víno, ocet a sůl podle chuti

variace knedlíků - bramborový, karlovarský (recept ZDE) nebo houskový (recept ZDE)

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu zapneme na 160°C. Očištěné kachně odřízneme biskupa (ocásek) a zadek několikrát propíchneme jehlicí. Osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme 500ml vody a pečeme zakryté hodinu až hodinu a půl, podle velikosti kachny. Po uplynutí doby sejmeme poklop, zvýšíme teplotu na 180°C a pečeme do zlatova. Poléváme každých pět až deset minut a kontrolujeme výpek v pekáči, při nedostatku šťávy přiléváme po 200ml vody. Kachnu průběžně otáčíme, celý proces by měl trvat přibližně půl hodiny.

Zelí očistíme a nakrájíme na drobno. Na sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme a dusíme do měkka. Pak přidáme víno, cukr a ocet a mouku rozšlehanou metličkou v trošce vody (vytvoří řidkou kašičku). Povaříme 10 minut a můžeme podávat.

NEBO

Na sádle osmahneme na drobno nakrájemnou cibuli, přidáme zelí ze sáčku, zalejeme 300ml vody a dusíme do měkka. Podle typu a chuti zelí přidáme červené víno, třtinový cukr či ocet a zahustíme mouku rozšlehanou metličkou v trošce vody (vytvoří řidkou kašičku). Povaříme 10 minut a můžeme podávat.

Tipy

Pokud je kachna tučná, propíchneme ji zadeček, aby mohl přebytečný tuk vytéci, pokud je netučná, přidáme do pekáče lžičku sádla.

Biskupa (ocásek) uřezáváme z důvodu mazových žláz, které se v této části těla nacházejí. Kačena si výměšky potírá peří a tak se jí nenamočí peří při pobytu ve vodě.

Ke kachně můžete dát péct i jablko, oloupané a bez jádřinců. Kachnu hezky ovoní.

Pokud nemáte poklop na pekáč, zakryjte jej alobalem. Pokud se kachna peče bez poklice, je vysušená.

Inspirace pro Vás

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Grilovaná zelenina

Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
zařazeno v:
Grilování

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(21)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(8)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(59)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(49)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.
Komentáře k receptu Pečená kachna s červeným zelím a knedlí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
amohidoa
|
Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
2019-04-22 10:48:44
champix how long between doses. champix.medinfoblog.com/chantix-covered-by-cigna-insurance/ - nrt and champix for smoking cessation drug,
tsuwotopol
|
Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
2019-04-22 06:51:43
tadalafil strips in india. tadalafil.medinfoblog.com/36-hr-cialis-reviews/ - tadalafil spedito da europa,
npukaeg
|
Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
2019-04-22 06:29:49
get stopping smoking champix forum. champix.medinfoblog.com/can-you-still-smoke-when-taking-champix/ - how long can you smoke while taking champix,
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce