Mé Oblíbené Recepty
Pečená jehněčí kýta
 

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mražené jehněčí maso v České republice pochází ve většině případů z Austrálie, Nového Zélandu či Irska.

Ingredience

1kg jehněčí kýty bez kosti
šťáva z jednoho citronu
4 stroužky česneku, rozmačkané
1/2 hrsti hladkolisté petrželky, nakrájené najemno
5 PL olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř
100ml vody

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z jehněčí kýty odstraňte velké tučné části a šlachy. Lehce osolte a opepřete a vložte do misky s marinádou, kterou jste připravili z olivového oleje, česneku, petrželky, šťávy z citronu, špetky soli a pepře.

Nechte v lednici marinovat alespoň dvě hodiny (můžete nechat i přes noc) a vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením,aby maso dostalo pokojovou teplotu.

Troubu rozehřejte na 180°C a přikryté (poklicí, jiným pekáčem či alobalem) pečte 45 minut. Poté odkryjte a pečte další půl hodinu do zlatova. Jehněčí kýtu pravidelně polévejte, kontrolujte výpek a průběžně otáčejte, případně přilijte další vodu podle potřeby. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Jehněčí podávejte zásadně na teplém talíři.

Inspirace pro Vás

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(31)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Mexický salát s rajčaty

Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.
Komentáře k receptu Pečená jehněčí kýta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce