Mé Oblíbené Recepty
Pečená jehněčí kýta
 

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (29 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mražené jehněčí maso v České republice pochází ve většině případů z Austrálie, Nového Zélandu či Irska.

Ingredience

1kg jehněčí kýty bez kosti
šťáva z jednoho citronu
4 stroužky česneku, rozmačkané
1/2 hrsti hladkolisté petrželky, nakrájené najemno
5 PL olivového oleje
sůl
čerstvě namletý pepř
100ml vody

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z jehněčí kýty odstraňte velké tučné části a šlachy. Lehce osolte a opepřete a vložte do misky s marinádou, kterou jste připravili z olivového oleje, česneku, petrželky, šťávy z citronu, špetky soli a pepře.

Nechte v lednici marinovat alespoň dvě hodiny (můžete nechat i přes noc) a vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením,aby maso dostalo pokojovou teplotu.

Troubu rozehřejte na 180°C a přikryté (poklicí, jiným pekáčem či alobalem) pečte 45 minut. Poté odkryjte a pečte další půl hodinu do zlatova. Jehněčí kýtu pravidelně polévejte, kontrolujte výpek a průběžně otáčejte, případně přilijte další vodu podle potřeby. 

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Jehněčí podávejte zásadně na teplém talíři.

Inspirace pro Vás

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.7. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.7. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.7. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.7. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Těstoviny s olivami a fetou

Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 3.1. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 3.1. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 3.1. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 3.1. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(4)
Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Čočková polévka

Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.5. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Medový salát s červenou řepou

Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Čerstvá rukola, pečená medová řepa a vařená quinoa, výživná pseudoobilovina dostupná v obchodech se zdravou výživou.
zařazeno v:
Saláty
Komentáře k receptu Pečená jehněčí kýta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce