Mé Oblíbené Recepty
Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce
 

Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Prošuto (také pršut nebo prosciutto) je druh sušené vepřové šunky původem z Itálie. Slovo prosciutto pochází z latinského perexsuctum, což znamená důkladně vysušený.

Ingredience

na plněnou panenku:

350g vepřové panenky
sůl
pepř
10 stroužků česneku, oloupaných a najemno nasekaných
6 plátků prošuta (druh vepřové šunky, např. parmská šunka)
2 malé cibule, oloupané
2 PL olivového oleje
8 párátek

na brambory pečené ve slupce

10 ks brambor, malých, o celkové hmotnosti okolo 400g
sůl
2 PL olivového oleje
2 kusy hliníkové fólie na zabalení brambor
100g zakysané smetany 15%
1 PL čersvé nasekané pažitky


(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Brambory očištěte drátěnkou a na plošší straně je do 3/4 nařízněte ve tvaru X. Rozdělte je na polovinu a položte je na hliníkové fólie. Osolte a každou hromádku zastříkněte jednou lžící oleje. Zabalte a dejte péct na hodinu do trouby.

Pokud je potřeba, panenku opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Nařežte ji na "motýlka" (postup naleznete v tipech). Z obou stran ji osolte a opepřete a z jedné strany posypte na jemno nasekaným česnekem. Přidejte plátky parmské šunky a srolujte. Konce připněte párátkem a ostré konce odstřihněte nůžkami; nechte z každé strany koukat asi 2 milimetry párátka.

Takto připravenou panenku osmažte ze všech stran na 2 lžících olivového oleje. Mezitím si připravte pekáček, do kterého jste rozprostřeli cibuli nakrájenou na kolečka, půl centimetru silné. Zalijte 80ml vody. Až je panenka osmažená, přidejte ji do pekáče i s vypečenou šťávou a olejem. Dejte péct k bramborům.

Brambory po hodině pečení vyndejte s trouby a nechte na pár minut vychladnout. Poté srolujte alobal dolů a pečte obnažené dalších 15-20 minut. Po uplynutí této doby jsou hotové brambory i panenka.

Brambory pečené ve slupce přemistěte na talíř i s alobalem a přidejte lžíci zakysané smetany a ozdobte pažitkou. Plněnou panenku nakrájejte na plátky po jednom centimetru, přidejte na talíř k bramborám i s cibulí a přelijte vypečenou šťávou.

Tipy

Jak nařezat panenku na motýlka:
- panenku položte na prkénko kolmo k sobě
- dlouhým nožem veďte řez podél její delší strany asi 0.8cm nad pracovní plochou
- pokračujte v krájení směrem dovnitř dokud se maso nerozvine v rovnou plochu

K česneku můžete přidat čerstvě nasekané bylinky jako rozmarýn a/nebo tymián.

Inspirace pro Vás

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(17)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(85)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Marinované kuřecí řízečky

Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Dozlatova smažené malé kuřecí řízky marinované tatarskou omáčkou, s jemnými bramborami a čerstvými bylinkami.

Grilované kalamáry na česneku

Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(6)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(499)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Cuketový koláč

Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
Pečený koláč z máslového těsta, s kousky cukety obalené ve skořici a sladkém cukru, s drobenkou z ovesných vloček.
zařazeno v:

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(50)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.
Komentáře k receptu Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce