Mé Oblíbené Recepty
Luxusní játrová paštika
Luxusní játrová paštika
 

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (13 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.
Doba přípravy receptu je 2 hod 10 min
příprava 2 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Lidské tělo by nebylo bez jater schopno mít užitek z léků moderní medicíny.

Ingredience

na paštiku

1 PL olivového oleje
2 šalotky
1 KL tymiánu
1 stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
1/2 KL mletého nového koření
kůra z poloviny pomeranče
sůl a pepř
400g kuřecích jater
50ml brandy
100ml 15% smetany
120g másla

na dokončení

80g másla špetka muškátového květu
kůra z poloviny pomeranče
1/2 KL tymiánu

příloha

čerstvý chléb
nakládané okurky

Postup

Šalotky a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. Nastrouhejte kůru z pomeranče. Játra odblaňte a nakrájejte na kousky.

Šalotku spolu s tymiánem osmahněte na lžíci olivového oleje, 5 minut. Přidejte česnek, koření na paštiku a kůru z poloviny pomeranče. Osolte, opepřete a smažte 2 minuty. Nakonec přidejte játra a smažte 6-8 minut, dokud nebudou játra uprostřed růžová (nesmí z nich téci krev).

Směs dejte do mixéru a pánev vraťte na plotýnku. Vlejte do ní brandy, prohřejte a přidejte smetanu. Minutku až dvě povařte a přidejte k játrům. Směs rozmixujte, přidejte máslo a mixujte do hladka. Propasírujte přes sítko, směs rozdělte do 3-4 ramekinů a dejte vychladit.

V pánvi rozpusťte máslo s muškátovým květem. Přidejte půlku zbylého tymiánu a pomerančové kůry a promíchejte. Máslo nalejte na paštiku, ozdobte tymiánem a pomerančovou kůrou a paštiku dejte do lednice na dvě hodiny vychladit.

Tipy

Místo kuřecích jater můžete použít i játra z krůty.

Inspirace pro Vás

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.4. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.4. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.4. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.4. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Kakaové kuličky

Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kakaová kulička s kapkou vanilky, obalená v moučkovém cukru, při pečení popraská a povrch se krásně zvrásní.
zařazeno v:

Grilovaná kulatá cuketa

Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.
Komentáře k receptu Luxusní játrová paštika
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce