Mé Oblíbené Recepty
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
 

Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Doba přípravy receptu je 7 hod
příprava 7 hod
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Křepelka je malý, všežravý pták, který je schopný uletět malé vzdálenosti, ale vetšinu svého života tráví na zemi.

Ingredience

na křepelky

2 křepelky
250ml červeného suchého vína
60ml octa z červeného vína
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 menší mrkev
2 stonky čerstvého tymiánu/ 1 KL sušeného
1 stonek rozmarýnu/ 1/2 KL sušeného
8 cherry rajčat
2 žampiony
1 PL olivového oleje
1/2 PL hladké mouky
130ml kuřecího vývaru

na zeleninovou přílohu

2-3 PL olivového oleje
1 PL sekané hladkolisté petrželky
1 stroužek česneku
1 PL citronové šťávy
150g čerstvého nebo mraženého hrášku
4 růžičky květáku

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Křepelky očistěte; zbavte je krku a otrhejte případná zbylá peříčka. Nohy svažte kuchyňským provázkem k sobě. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte je do mísy, zalejte vínem a octem, přidejte tymián a rozmarýn, přepůlená rajčata a křepelky. Misku přiklopte a dejte do lednice na 6 hodin.

Troubu rozehřejte na 200°C. V hrnci s pařákem rozehřejte vodu a poduste nejprve květák. Až začně měknout, přidejte i mražený hrášek a nechte prohřát. Dejte stranou.

Křepelky vyjměte z marinády a osušte je papírovou utěrkou. Osolte je, opepřete a na oleji osmažte do zlatova. Poté je přemistěte do pekáče vystlaném papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte 12-14 minut. Po vyjmutí z trouby je volně přikryjte alobalem.

Dírkovanou naběračkou vyjměte zeleninu z marinády (marinádu uchovejte) a osmažte ji na pánvi, na které jste opékali křepelky, 6 minut na střední teplotě, dokud nezačně měknout. Přidejte mouku a smažte další minutu. Do pánve přidejte vývar a marinádu a přiveďte k varu. Teplotu pak snižte na nízkou a omáčku nechte vřít dalších 5 minut.

V hrnci rozpalte olej, přidejte prolisovaný stroužek česneku, citronovou šťávu a hladkolistou petrželku. Přidejte dušenou zeleninu, osolte ji a opepřete a krátce osmažte, aby se chutě promíchaly.

Omáčku se zeleninou proceďte přes síto a pomocí pevné naběračky stlačte zeleninu, aby jste přes síto dostali co nejvíce tekutiny. Omáčku vraťte na pánev a vařte, dokud nezhoustne a nezredukuje se na přibližně 100 mililitrů.

Na talíř nejprve naberte omáčku, na ni posaďte křepelku a přidejte dušenou zeleninu.

Inspirace pro Vás

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(32)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Bábovka

Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(15)
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(13)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(28)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(128)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.
Komentáře k receptu Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce