Mé Oblíbené Recepty
Květáková polévka
Květáková polévka
 

Květáková polévka

Průměrné hodnocení: 4.4/5 (27 hlasujících).
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Barva květáku se liší podle odrůdy. Nejčastěji je bílá, může však být také zelená, fialová, žlutá, oranžová nebo hnědá. 

Ingredience

6 stroužků česneku
3 PL olivového oleje
1 květák
1.2l drůbežího vývaru (příklad receptu ZDE)
3 větvičky tymiánu plus na ozdobu
sůl a pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Oloupaný česnek nakrájejte na plátky. Osmažte ho do zlatova na olivovém oleji. Polovinu vyndejte z hrnce i s většinou oleje a uschovejte na později.

Do hrnce přidejte na růžičky rozebraný květák a zalijte drůbežím vývarem. Osolte, opetřete a přidejte tymián (lze nahradit sušeným). Vařte do změknutí květáku, asi 20 minut.

Ponorným mixérem část květáku rozmixujte (můžete i všechen) a dochuťte solí. Polévku podávejte ozdobenou restovaným česnekem, čerstvým tymiánem, několika kapkami oleje a čerstvě mletým pepřem.

Inspirace pro Vás

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(19)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(109)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Citronové telecí medailonky

Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(44)
Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(90)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(337)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(90)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(255)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(926)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Komentáře k receptu Květáková polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Katka
|
Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
2015-05-22 19:50:54
Souhlasím, když květáková, tak s pořádnými kousky květáku :)
Emílie
|
Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
2015-05-12 14:22:09
Doporučuji květák celý nemixovat, ty kousky v polévce jsou k nezaplacení. Česnek nespalte, jinak bude hořký. Skvěle se hodilo k našemu nedělnímu obědu.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce