Mé Oblíbené Recepty
Květáková polévka
Květáková polévka
 

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Barva květáku se liší podle odrůdy. Nejčastěji je bílá, může však být také zelená, fialová, žlutá, oranžová nebo hnědá. 

Ingredience

6 stroužků česneku
3 PL olivového oleje
1 květák
1.2l drůbežího vývaru (příklad receptu ZDE)
3 větvičky tymiánu plus na ozdobu
sůl a pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Oloupaný česnek nakrájejte na plátky. Osmažte ho do zlatova na olivovém oleji. Polovinu vyndejte z hrnce i s většinou oleje a uschovejte na později.

Do hrnce přidejte na růžičky rozebraný květák a zalijte drůbežím vývarem. Osolte, opetřete a přidejte tymián (lze nahradit sušeným). Vařte do změknutí květáku, asi 20 minut.

Ponorným mixérem část květáku rozmixujte (můžete i všechen) a dochuťte solí. Polévku podávejte ozdobenou restovaným česnekem, čerstvým tymiánem, několika kapkami oleje a čerstvě mletým pepřem.

Inspirace pro Vás

Krůtí sekaná s kaší

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Nakládané banány s olivami

Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Čokoládový dort

Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Lehký a vzdušný sladký čokoládový dort s mandlemi a bohatou tmavou polevou. Semínka přidávají dortu kontrastní prvek.
zařazeno v:
Ovoce

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(10)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.
Komentáře k receptu Květáková polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Katka
|
Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
2015-05-22 19:50:54
Souhlasím, když květáková, tak s pořádnými kousky květáku :)
Emílie
|
Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
2015-05-12 14:22:09
Doporučuji květák celý nemixovat, ty kousky v polévce jsou k nezaplacení. Česnek nespalte, jinak bude hořký. Skvěle se hodilo k našemu nedělnímu obědu.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce