Mé Oblíbené Recepty
Kuřecí závitky na zelenině
Kuřecí závitky na zelenině
 

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (51 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 35 min
doba vaření 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Schwarzwaldská šunka použitá v tomto receptu pochází z německa z oblasti Černého lesa. Maso pochází z noh nebo hýždí kance.

Ingredience

600g kuřecích prsíček
6 PL olivového leje
2 větvičky rozmarýnu
sůl
1 KL pálivé mleté papriky
8 plátků schwarzwaldské šunky
2 stroužky česneku
1 střední cibule
3 řapíky celeru
2 mrkve
1 cuketa
2 PL rajčatové pasaty nebo pyré
130ml suchého bílého vína
1 KL nastrouhané citronové kůry

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Maso očistěte a nakrájejte na osm stejně velkých kousků. Na pánvi rozpalte 4 lžíce oleje a kuřecí kousky smažte do zlatova asi 10 minut. Vyjměte je z pánve, osolte, okořeňte lístky rozmarýnu, pálivou paprikou a nechte zchládnout.

Připravte si zeleninu. cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Oškrábejte mrkev, omyjte celer a cuketu a vše nakrájejte nejprve na tenké plátky a poté na proužky. Zchládnuté maso zabalte do schwarzwaldské šunky a sepněte párátkem. Ostré konce odstřihněte, aby vám nepoškrábaly teflon.

Znovu rozpalte pánev, kde jste smažili kuřecí maso, přidejte zbylý olivový olej a osmažte nejprve cibuli. Po 3 minutách přidejte česnek, nechte ho zavonět a vsypte zbylou zeleninu, lehce osmažte a osolte. Víno smíchejte důkladně s rajčatovou pasatou a vlejte k zelenině. Na vrch posaďte zeleninu, přiklopte poklicí a duste 12 minut při mírné teplotě. Poté maso vyjměte, k zelenině zamíchejte citronovou kůru a petrželku. Zeleninu rozdělte na talíře a nahoru položte kuřecí závitky.

Tipy

Ostré konce párátek při zavinování masa odstřihněte, aby vám nepoškrábaly teflonovou pánev.

doporučená příloha: pečivo, které jste ohřáli na minutu až dvě v troubě rozpálené na 200°C

Inspirace pro Vás

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.
Komentáře k receptu Kuřecí závitky na zelenině
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce