Mé Oblíbené Recepty
Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory
Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory
 

Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Anglická slanina pochází z anglosaských zemí a v Česku se přípravuje z vykostěného vepřového boku.

Ingredience

1kg kuřecích prs s kostí
1 1/2 KL soli
1 palice česneku plus 5 stroužků
8 plátků královské slaniny
250ml bílého suchého vína
3 PL olivového oleje
1 200g brambor, oloupaných a nakrájených na měsíčky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Brambory oloupejte a nakrájejte na zhruba stejně velké měsíčky. To zajistí rovnoněrné propečení brambor. Nakrájené je dejte do mísy, přidejte jednu kávovou lžičku soli, olivový olej a promíchejte. Rozmístěte je po okrajích hlubokého pekáče špičatým koncem nahoru a doprostřed dejte osolené kuřecí maso, kostí dolů.

Na vrch položte plátky slaniny. Pět stroužků česneku oloupejte, prolisujte a smíchejte s vínem. Česnekovou palici podélně rozkrojte a přidejte do pekáče, rozřezanou stranou nahoru. Vínovou směsí kuře podlijte, plech přiklopte (například jiným plechem nebo alobalem) a dejte péct do trouby na jednu hodinu.

Po 30 minutách oddělejte vrchní část a pečte nezakryté. Každých pět minut maso polévejte výpekem. Pokud se víno vypeče rychle, podlejte 50-100ml vody. Po hodině pečení zkontrolujte nožem, zda jsou kuřecí prsa dostatečně upečená. Servírujte na vyhřátých talířích, případně s troškou tatarky.

Inspirace pro Vás

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Cuketový koláč

Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečený koláč z máslového těsta, s kousky cukety obalené ve skořici a sladkém cukru, s drobenkou z ovesných vloček.
zařazeno v:

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.
Komentáře k receptu Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce