Mé Oblíbené Recepty
Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami
Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami
 

Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami

Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (20 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Parmezán - sýr původem z Itálie se zrnitou strukturou a hladkou kůrkou. Originální italský sýr se jmenuje Parmigiano-reggiano a označení parmezán používají sýry, které ho napodobují.

Ingredience

na omáčku

1 střední cibule
3 PL olivového oleje
2 stroužky česneku
2 konzervy loupaných rajčat (celkem 800g)
3 větvičky čerstvého oregana/1 KL sušeného
špetka soli a čerstvě mletého pepře
špetka chilli
2 bobkové listy

na maso

800g kuřecích prsních řízků
špetka soli
2 malá/1 velké vejce
50g strouhanky
130g parmezánu
60ml oleje

na dokončení

malá hrst čerstvé bazalky
250g mozzarelly (hmotnost bez nálevu)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve začněte rajčatovou omáčku a až se bude vařit, můžete pokračovat s kuřecím masem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a smažte 8 minut dozlatova. Pak přidejte česnek, zasmažte minutu a směs zalejte loupanými rajčaty i s pyré. Rajčata lehce rozmačkejte vařečkou. Ochuťte solí, pepřem a chilli, přidejte bobkový list a lístky oregána. Uveďte k varu, snižte teplotu na nízkou a nechte lehce pobublávat 10-12 minut.

Troubu rozehřejte na 200°C. Kuřecí prsa očistěte od blan a tuku a podélně rozřízněte napůl (nebo tupou stranou palice maso přes sáček naklepejte). Vejce vidličkou rozšlehejte v misce se špetkou soli, parmezán nastrouhejte na nejjemnější straně struhadla, aby měl stejnou strukturu jako strouhanka. Dejte do misky a smíchejte se stouhankou a špetkou soli. Mozzarellu nakrájejte na plátky a bazalku nasekejte.

V pánvi rozpalte olej. Kuřecí maso osolte ze všech stran a namočte do vajíčka. Přemistěte do parmezánové směsi, obalte a několikrát přitlačte, aby se na maso nalepilo co nejvíce sýra. Takto připravené řízky smažte na oleji dozlatova na střední teplotu, 3-4 minuty z každé strany.

Řízky položte na dno pekáče s nepřilnavým povrchem v jedné vrstvě. Na vrch každého řízku dejte 2-3 lžíce rajčatové omáčky. Nakonec přidejte plátky mozzarelly a sekanou bazalku. Pečte ve vyhřáté troubě 10-12 minut, až se mozzarela začne zbarvovat do zlata.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny (špagety) nebo světlé pečivo

Nudí Vás už klasické řízky? Vyzkoušejte si udělat ty parmezánové s bramborem nebo salátem, bez rajčatové omáčky a mozzarelly.

Inspirace pro Vás

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Pečené citronové kuře

Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Nikola
|
Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
2015-05-11 14:48:26
Na podobné parmezánové kuře jsem chodívala, když jsem žila v Kanadě. Kdo by řekl, že je to tak jednoduché? Chutný recept a krásné fotografie. Děkuji!
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce