Mé Oblíbené Recepty
Krůtí stehna v omáčce se zeleninou
Krůtí stehna v omáčce se zeleninou
 

Krůtí stehna v omáčce se zeleninou

Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Rajčatový protlak je připravován z rajčat, která se vaří, dokud se nezačnou rozpadat. Pak jsou přecezena, aby byla zbavena semínek a slupky a vařena několik dalších hodin, dokud nevyprchá tekutina a nestane se z nich hustá pasta.

Ingredience

2 velká spodní krůtí stehna
sůl a čerstvě mletý pepř
2 PL olivového oleje
4 velké mrkve
4 řapíky celeru
1 velká cibule
1 PL provensálského koření
1 bobkový list
650 ml kuřecího vývaru (může být z kostky)
35g rajčatového protlaku
600g malých brambor
1-2 PL kukuříčné mouky
4 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Krůtí stehna omyjte, osušte, osolte a opepřete. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kusy, nakrájejte i řapíky celeru. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Troubu rozehřejte na 170°C (150°C horkovzdušnou).

Ve velkém hrnci, který je vhodný do trouby, rozehřejte olej a krůtí stehna ze všech stran opečte, 4-5 minut celkem. Vyjměte je na talíř a dejte bokem.

Mrkev, celer a cibuli dejte do hrnce a smažte za pravidelného míchání 4-5 minut. Přidejte provensálské bylinky a bobkový list a smažte další půl minuty. 

Pečení v troubě

Zeleninu zalijte kuřecím vývarem, přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Do hrnce vraťte krůtí stehna, přiklopte poklicí (nebo utěsněte pomocí alobalu) a pečte hodinu a čtvrt.

Brambory oloupejte a přepulte. Po hodině a čtvrt vyndejte hrnec z trouby, stehna otočte a přidejte brambory. Pečte dalších 45 minut nebo dokud brambory nejsou měkké a maso neodpadá od kosti. Na posledních 10 minut sundejte poklici.

Krůtí stehna přemistěte na talíř. Zeleninu a brambory vyjměte z hrnce děrovanou naběračkou a udržujte teplé (např. v zakryté misce). Hrnec se šťávou vraťte na plotnu a uveďte k varu. V hrníčku rozmíchejte kukuřičkou mouku (množství si určete podle toho, jak hustou šťávu máte rádi) s trochou vody a vlijte do hrnce (použijte sítko, abyste se ujistili, že směs nezanechá hrudky). Důkladně promíchejte (prošlehejte metličkou) a 5 minut provařte. Přidejte sekanou perželku a pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.

Na čtyři talíře rozdělte zeleninu s brambory a maso obrané z krůtích stehen. Přelijte šťávou a podávejte.

Pečení v pomalém hrnci

Sledujte recept až do bodu, kdy se krůtí stehna dávají do trouby s jedinou vyjímkou. Použijte pouze 250 mililitrů kuřecího vývaru. Přiklopte a vařte na vysokou teplotu (HIGH) 4-5 hodin. Brambory přidejte po 2.5 hodinách. Měkké maso a zeleninu vyjměte a zahustěte kukuřičnou moukou s trochou vody. Hrnec opět přiklopte a vařte 5 minut nebo dokud šťáva nezhoustne.

Tipy

Provensálské bylinky můžete nahradit směsí Vašich oblíbených bylinek.

150 mililitrů kuřecího vývaru můžete nahradit červeným vínem.

Pro sladší chuť k vývaru přidejte 2 polévkové lžíce marmelády z červeného rybízu nebo stejné množství brusinkové omáčky.

Pokuch chcete pokrm zamrazit, vydrží Vám v mrazničce až 3 měsíce. V tomto připadě ale nepřidávejte brambory.

Inspirace pro Vás

Vepřové plátky na česneku

Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Kuřecí cuketové kuličky

Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Cuketové placky se sýrem

Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(62)
Inspirováno zdravou výživou. Cuketové smažené placky s parmezánem, česnekem a výživnou, lehce dostupnou quinoou.
zařazeno v:
Vegetariánské

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Komentáře k receptu Krůtí stehna v omáčce se zeleninou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce