Mé Oblíbené Recepty
Krůtí stehna v omáčce se zeleninou
Krůtí stehna v omáčce se zeleninou
 

Krůtí stehna v omáčce se zeleninou

Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (86 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Rajčatový protlak je připravován z rajčat, která se vaří, dokud se nezačnou rozpadat. Pak jsou přecezena, aby byla zbavena semínek a slupky a vařena několik dalších hodin, dokud nevyprchá tekutina a nestane se z nich hustá pasta.

Ingredience

2 velká spodní krůtí stehna
sůl a čerstvě mletý pepř
2 PL olivového oleje
4 velké mrkve
4 řapíky celeru
1 velká cibule
1 PL provensálského koření
1 bobkový list
650 ml kuřecího vývaru (může být z kostky)
35g rajčatového protlaku
600g malých brambor
1-2 PL kukuříčné mouky
4 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Krůtí stehna omyjte, osušte, osolte a opepřete. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kusy, nakrájejte i řapíky celeru. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Troubu rozehřejte na 170°C (150°C horkovzdušnou).

Ve velkém hrnci, který je vhodný do trouby, rozehřejte olej a krůtí stehna ze všech stran opečte, 4-5 minut celkem. Vyjměte je na talíř a dejte bokem.

Mrkev, celer a cibuli dejte do hrnce a smažte za pravidelného míchání 4-5 minut. Přidejte provensálské bylinky a bobkový list a smažte další půl minuty. 

Pečení v troubě

Zeleninu zalijte kuřecím vývarem, přidejte rajčatový protlak a promíchejte. Do hrnce vraťte krůtí stehna, přiklopte poklicí (nebo utěsněte pomocí alobalu) a pečte hodinu a čtvrt.

Brambory oloupejte a přepulte. Po hodině a čtvrt vyndejte hrnec z trouby, stehna otočte a přidejte brambory. Pečte dalších 45 minut nebo dokud brambory nejsou měkké a maso neodpadá od kosti. Na posledních 10 minut sundejte poklici.

Krůtí stehna přemistěte na talíř. Zeleninu a brambory vyjměte z hrnce děrovanou naběračkou a udržujte teplé (např. v zakryté misce). Hrnec se šťávou vraťte na plotnu a uveďte k varu. V hrníčku rozmíchejte kukuřičkou mouku (množství si určete podle toho, jak hustou šťávu máte rádi) s trochou vody a vlijte do hrnce (použijte sítko, abyste se ujistili, že směs nezanechá hrudky). Důkladně promíchejte (prošlehejte metličkou) a 5 minut provařte. Přidejte sekanou perželku a pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.

Na čtyři talíře rozdělte zeleninu s brambory a maso obrané z krůtích stehen. Přelijte šťávou a podávejte.

Pečení v pomalém hrnci

Sledujte recept až do bodu, kdy se krůtí stehna dávají do trouby s jedinou vyjímkou. Použijte pouze 250 mililitrů kuřecího vývaru. Přiklopte a vařte na vysokou teplotu (HIGH) 4-5 hodin. Brambory přidejte po 2.5 hodinách. Měkké maso a zeleninu vyjměte a zahustěte kukuřičnou moukou s trochou vody. Hrnec opět přiklopte a vařte 5 minut nebo dokud šťáva nezhoustne.

Tipy

Provensálské bylinky můžete nahradit směsí Vašich oblíbených bylinek.

150 mililitrů kuřecího vývaru můžete nahradit červeným vínem.

Pro sladší chuť k vývaru přidejte 2 polévkové lžíce marmelády z červeného rybízu nebo stejné množství brusinkové omáčky.

Pokuch chcete pokrm zamrazit, vydrží Vám v mrazničce až 3 měsíce. V tomto připadě ale nepřidávejte brambory.

Inspirace pro Vás

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Kuřecí stir-fry

Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.

Makové muffiny s polevou

Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Muffiny s mákem a mandlovou polevou s nádechem citronu a vanilky zjemněné jogurtem.
zařazeno v:

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Čočkový salát s lososem

Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.
Komentáře k receptu Krůtí stehna v omáčce se zeleninou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce