Mé Oblíbené Recepty
Krůtí sendvič s pestem a špenátem
Krůtí sendvič s pestem a špenátem
 

Krůtí sendvič s pestem a špenátem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (37 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špenát je jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých (do stejné čeledi patří například řepa nebo quinoa), kultivován byl pravděpodobně v Persii.

Ingredience

500g krůtích prs
sůl a čerstvě mletý pepř
1 PL olivového oleje
tmavý chléb
velká hrst čerstvého baby špenátu
tabasco podle chuti

pesto

25g lístků z bazalky
2 stroužky česneku
50g pinových oříšků (jádra)
60ml extra panenského olivového oleje
2 PL srouhaného parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Krůtí maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte do pekáče. Podlejte 100 mililitry vody a maso přikryjte alobalem, aby se nevysušilo. Dejte péci do trouby, dokud není maso hotové (termometr zabodnutý do nejsilnějšího místa v masu zaznamená 75°C/165F).

Do mixéru dejte bazalkové lístkypiniová semínka a olivový olej. Přidejte oloupaný a nahrubo nasekaný česnek a směs rozmixujte. Přidejte sůl a pepř a strouhaný parmezán a ještě čtvrt minuty mixujte. Ochuťte ostrvým tabascem.

Cheba nakrájejte na krajíce. Na jeden krajíc dejte čerstvé špenátové lístky, přidejte na plátky nakrájené krůtí maso, potřete pestem a přiklopte dalším krajícem. Před podáváním můžete sendvič zatoastovat.

Tipy

Před zatoastováním sendviče můžete na pesto přidat i strouhaný sýr (např. goudu nebo eidam).

Inspirace pro Vás

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.
Komentáře k receptu Krůtí sendvič s pestem a špenátem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce