Mé Oblíbené Recepty
Krůtí sendvič s pestem a špenátem
Krůtí sendvič s pestem a špenátem
 

Krůtí sendvič s pestem a špenátem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (37 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špenát je jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých (do stejné čeledi patří například řepa nebo quinoa), kultivován byl pravděpodobně v Persii.

Ingredience

500g krůtích prs
sůl a čerstvě mletý pepř
1 PL olivového oleje
tmavý chléb
velká hrst čerstvého baby špenátu
tabasco podle chuti

pesto

25g lístků z bazalky
2 stroužky česneku
50g pinových oříšků (jádra)
60ml extra panenského olivového oleje
2 PL srouhaného parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Krůtí maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte do pekáče. Podlejte 100 mililitry vody a maso přikryjte alobalem, aby se nevysušilo. Dejte péci do trouby, dokud není maso hotové (termometr zabodnutý do nejsilnějšího místa v masu zaznamená 75°C/165F).

Do mixéru dejte bazalkové lístkypiniová semínka a olivový olej. Přidejte oloupaný a nahrubo nasekaný česnek a směs rozmixujte. Přidejte sůl a pepř a strouhaný parmezán a ještě čtvrt minuty mixujte. Ochuťte ostrvým tabascem.

Cheba nakrájejte na krajíce. Na jeden krajíc dejte čerstvé špenátové lístky, přidejte na plátky nakrájené krůtí maso, potřete pestem a přiklopte dalším krajícem. Před podáváním můžete sendvič zatoastovat.

Tipy

Před zatoastováním sendviče můžete na pesto přidat i strouhaný sýr (např. goudu nebo eidam).

Inspirace pro Vás

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Těstoviny s olivami a fetou

Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Polévka z uzených žeber s rýží

Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Krůtí sendvič s pestem a špenátem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce