Mé Oblíbené Recepty
Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
 

Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

S vynálezem mlýnku na maso v 19. století Karlem Draisem z Německa stoupla papoularita domácí sekané. Není divu, když se předtím muselo všechno maso krájet nožem na malé kousíčky.

Ingredience

krůtí sekaná

600g libového mletého krůtího masa
1 cibule
80g čerstvého baby špenátu
malá hrst hladkolisté petrželky
30g strouhanky
2 KL dijonské hořčice
1 bílek z malého vejce
sůl a pepř
50g kečupu

bramborová kaše

900g brambor
250ml podmáslí

omáčka marinara (volitelné)

1 PL olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
130ml červeného vína
400g konzerva loupaných rajčat v pyré
1 PL sekané perželky
1 1/2 KL soli
1/2 KL pepře

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Trobu rozehřejte na 200°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, špenát zbavte jakýchkoli tuhých stonků a nasekejte, stejně jako petrželku. Bílek oddělte od žloutku. V misce smíchejte všechny ingredience na sekanou kromě kečupu a promíchejte. Ze směsi vytvarujte knedlík (nebo použijte pečící nádobu ve tvaru knedlíku), pečící nádobu vytřete pár kapkami oleje a vršek sekané potřete kečupem. Pečte ve vyhřáté troubě první půl hodinu zakryté, druhou půl hodinu odkryté.

Mezitím si očistěte brambory (neloupejte je), nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Až jsou měkké vodu slijte, přidejte podmáslí, zahřejte a mačkátkem na kaši brambory rozmačkejte. Dochuťte solí podle potřeby.

Na omáčku Marinara cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na měn pomalu smažte, 8-10 minut. Na poslední minutu přidejte nasekaný česnek. Cibulovou směs zalijte červeným vínem, zvyšte teplotu a nechte víno varem téměř vyvařit. Pak přidejte rajčata a vařečkou je na pánvi nasekejte na drobno. Promíchejte, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte sekanou perželku a přikryté vařte omáčku Marinara na nízkou teplotu 10-15 minut.

Sekanou podávejte nakrájenou na plátky, přelité omáčkou Marinara s bramborovou kaší na podmáslí.

Inspirace pro Vás

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Kachní prsa se švestkami

Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce