Mé Oblíbené Recepty
Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
 

Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. 
Průměrné hodnocení: 3.8/5 (38 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

S vynálezem mlýnku na maso v 19. století Karlem Draisem z Německa stoupla papoularita domácí sekané. Není divu, když se předtím muselo všechno maso krájet nožem na malé kousíčky.

Ingredience

krůtí sekaná

600g libového mletého krůtího masa
1 cibule
80g čerstvého baby špenátu
malá hrst hladkolisté petrželky
30g strouhanky
2 KL dijonské hořčice
1 bílek z malého vejce
sůl a pepř
50g kečupu

bramborová kaše

900g brambor
250ml podmáslí

omáčka marinara (volitelné)

1 PL olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
130ml červeného vína
400g konzerva loupaných rajčat v pyré
1 PL sekané perželky
1 1/2 KL soli
1/2 KL pepře

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Trobu rozehřejte na 200°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, špenát zbavte jakýchkoli tuhých stonků a nasekejte, stejně jako petrželku. Bílek oddělte od žloutku. V misce smíchejte všechny ingredience na sekanou kromě kečupu a promíchejte. Ze směsi vytvarujte knedlík (nebo použijte pečící nádobu ve tvaru knedlíku), pečící nádobu vytřete pár kapkami oleje a vršek sekané potřete kečupem. Pečte ve vyhřáté troubě první půl hodinu zakryté, druhou půl hodinu odkryté.

Mezitím si očistěte brambory (neloupejte je), nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Až jsou měkké vodu slijte, přidejte podmáslí, zahřejte a mačkátkem na kaši brambory rozmačkejte. Dochuťte solí podle potřeby.

Na omáčku Marinara cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na měn pomalu smažte, 8-10 minut. Na poslední minutu přidejte nasekaný česnek. Cibulovou směs zalijte červeným vínem, zvyšte teplotu a nechte víno varem téměř vyvařit. Pak přidejte rajčata a vařečkou je na pánvi nasekejte na drobno. Promíchejte, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte sekanou perželku a přikryté vařte omáčku Marinara na nízkou teplotu 10-15 minut.

Sekanou podávejte nakrájenou na plátky, přelité omáčkou Marinara s bramborovou kaší na podmáslí.

Inspirace pro Vás

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3.2. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3.2. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3.2. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3.2. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.
Komentáře k receptu Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce