Mé Oblíbené Recepty
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
 

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (8 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Arrowroot je škrobnatá hmota získávaná z oddenků tropické rostliny Maranta arundinacea. Škrob se používá jako zdravější náhrada kukuřičného nebo bramborového škrobu.

Ingredience

700g krůtího medailonu (může být s kůží)
2 červené papriky
1 cuketa
sůl, pepř
1 PL grilovacího koření
1 PL arrowrootu (lze nahradit solamylem)
3 PL oleje
2 stroužky česneku

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 180°C. Krůtí medailony osoušte papírovým ubrouskem, posypte grilovacím kořením, čerstvě mletým pepřem a osolte (pokud používáte grilovací koření se solí, jež nesolte). Z papriky vykrojte středy a nkarájejte je na kousky. Cuketu přepulte a nakrájejte na půlkolečka o tlušťce asi 0.8 centimetru. 

Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažte lžící oleje. Zeleninu osolte, opepřete a zakápněte zbylým olejem. Do pekáče dejte nejprve krůtí medailony (pokud je máte s kůží, pak kůži směrem nahoru) a na něj položte ochucenou zeleninu. Dejte péci (bez podlití) do vyhřáté trouby.

Po 10 minutách pečení maso otočte a zeleninu promíchejte, po dalších 10 minutách postup opakujte, tentokrát však přilejte pod masi i půl litru horké vody. Snažte se položit co nejvíce zeleniny na maso, aby se nemáčela. Pečte další půl hodinu, maso polévejte a zelninu otáčejte, případně dolejte další vodu.

Po vyjmutí masa z trouby z pekáče slejte vypečenou šťávu do kastrolku (maso udržujte teplé). Šťávu uveďte k varu a přysypte arrowroot, který metličkou rychle rozmíchejte, povařte 7 minut (pokud používáte solamyl stačí 3 minuty). Hustotu omáčky upravte přidáním více vody nebo arrowrootu. Dochuťte solí a pepřem. Omáčku přelijte přes maso a pečenou zeleninu a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže, bramborová kaše 

Inspirace pro Vás

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(788)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Kuřecí prsa Alfredo

Recept Kuřecí prsa Alfredo s pečeným česnekem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa Alfredo s pečeným česnekem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa Alfredo s pečeným česnekem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa Alfredo s pečeným česnekem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa Alfredo s pečeným česnekem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(73)
Krémová omáčka Alfredo s pečeným česnekem a zeleným hráškem, podávaná s dozlatova smaženým kuřecím masem.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(26)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(55)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(113)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty
Komentáře k receptu Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce