Mé Oblíbené Recepty
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
 

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (8 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Arrowroot je škrobnatá hmota získávaná z oddenků tropické rostliny Maranta arundinacea. Škrob se používá jako zdravější náhrada kukuřičného nebo bramborového škrobu.

Ingredience

700g krůtího medailonu (může být s kůží)
2 červené papriky
1 cuketa
sůl, pepř
1 PL grilovacího koření
1 PL arrowrootu (lze nahradit solamylem)
3 PL oleje
2 stroužky česneku

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 180°C. Krůtí medailony osoušte papírovým ubrouskem, posypte grilovacím kořením, čerstvě mletým pepřem a osolte (pokud používáte grilovací koření se solí, jež nesolte). Z papriky vykrojte středy a nkarájejte je na kousky. Cuketu přepulte a nakrájejte na půlkolečka o tlušťce asi 0.8 centimetru. 

Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažte lžící oleje. Zeleninu osolte, opepřete a zakápněte zbylým olejem. Do pekáče dejte nejprve krůtí medailony (pokud je máte s kůží, pak kůži směrem nahoru) a na něj položte ochucenou zeleninu. Dejte péci (bez podlití) do vyhřáté trouby.

Po 10 minutách pečení maso otočte a zeleninu promíchejte, po dalších 10 minutách postup opakujte, tentokrát však přilejte pod masi i půl litru horké vody. Snažte se položit co nejvíce zeleniny na maso, aby se nemáčela. Pečte další půl hodinu, maso polévejte a zelninu otáčejte, případně dolejte další vodu.

Po vyjmutí masa z trouby z pekáče slejte vypečenou šťávu do kastrolku (maso udržujte teplé). Šťávu uveďte k varu a přysypte arrowroot, který metličkou rychle rozmíchejte, povařte 7 minut (pokud používáte solamyl stačí 3 minuty). Hustotu omáčky upravte přidáním více vody nebo arrowrootu. Dochuťte solí a pepřem. Omáčku přelijte přes maso a pečenou zeleninu a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže, bramborová kaše 

Inspirace pro Vás

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Kakaové kuličky

Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kakaová kulička s kapkou vanilky, obalená v moučkovém cukru, při pečení popraská a povrch se krásně zvrásní.
zařazeno v:

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(29)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Krůtí stehna na víně

Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
Komentáře k receptu Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce