Mé Oblíbené Recepty
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
 

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (8 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Arrowroot je škrobnatá hmota získávaná z oddenků tropické rostliny Maranta arundinacea. Škrob se používá jako zdravější náhrada kukuřičného nebo bramborového škrobu.

Ingredience

700g krůtího medailonu (může být s kůží)
2 červené papriky
1 cuketa
sůl, pepř
1 PL grilovacího koření
1 PL arrowrootu (lze nahradit solamylem)
3 PL oleje
2 stroužky česneku

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 180°C. Krůtí medailony osoušte papírovým ubrouskem, posypte grilovacím kořením, čerstvě mletým pepřem a osolte (pokud používáte grilovací koření se solí, jež nesolte). Z papriky vykrojte středy a nkarájejte je na kousky. Cuketu přepulte a nakrájejte na půlkolečka o tlušťce asi 0.8 centimetru. 

Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažte lžící oleje. Zeleninu osolte, opepřete a zakápněte zbylým olejem. Do pekáče dejte nejprve krůtí medailony (pokud je máte s kůží, pak kůži směrem nahoru) a na něj položte ochucenou zeleninu. Dejte péci (bez podlití) do vyhřáté trouby.

Po 10 minutách pečení maso otočte a zeleninu promíchejte, po dalších 10 minutách postup opakujte, tentokrát však přilejte pod masi i půl litru horké vody. Snažte se položit co nejvíce zeleniny na maso, aby se nemáčela. Pečte další půl hodinu, maso polévejte a zelninu otáčejte, případně dolejte další vodu.

Po vyjmutí masa z trouby z pekáče slejte vypečenou šťávu do kastrolku (maso udržujte teplé). Šťávu uveďte k varu a přysypte arrowroot, který metličkou rychle rozmíchejte, povařte 7 minut (pokud používáte solamyl stačí 3 minuty). Hustotu omáčky upravte přidáním více vody nebo arrowrootu. Dochuťte solí a pepřem. Omáčku přelijte přes maso a pečenou zeleninu a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže, bramborová kaše 

Inspirace pro Vás

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(8)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(57)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.
Komentáře k receptu Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce