Mé Oblíbené Recepty
Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami
 

Kroupová polévka s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší houba u nás je pýchavka. Může vážit až 4 kila.

Ingredience

2 PL oleje
60g slaniny
1 malá cibule
1 šalotka
1 řapík celeru
2 mrkve
2 stroužky česneku
300g čerstvých nebo mražených hub
100g ječných krup
1 PL rajčatového protlaku
1 PL sójové omáčky
1 PL jablečného octa
60ml bílého suchého vína
500ml hovězího vývaru (recept ZDE)
1l kuřecího vývaru (recept ZDE)
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
lístky hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli, šalotku a česnek (česnek zvlášť) oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, řapík celeru na plátky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm slaninu do zlatova a křupava. Pak přidejte cibuli, šalotku, mrkev a celer a na mírném ohni smažte 5 minut. Až čas uplyne přidejte česnek, minutu míchejte a pak houby (pokud používáte mražené, zatím do směsi nedávejte vodu, kterou při rozmrazování pustily), kroupy a promíchejte.

Uprostřed hrnce udělejte důlek až na dno a přidejte lžíci rajčatového protlaku, Tu minutu až dvě na dně míchejte tak, aby se nespojil s ostatními ingrediencemi (zbavíte ho tak kyselosti). Až máte hotovo přideje víno, ocet a sójovou omáčku, promíchejte a nechte vařit, dokud tekutina nezmizí. Nakonec přilejte kuřecí vývar a hovězí vývar (polévku nesolte, pokud jsou vývary dostatečně výrazné a ochucené), promíchejte a na nízkou teplotu přiklopené vařte hodinu nebo dokud kroupy nezměknou. Na poslední minutu přidejte nasekanou petrželku, případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Hřiby můžete použít i sušené. Jen je před přidáním do polévky rehydrujte ve vodě a vodu, ve které se namáčely, potom vlejte do polévky spolu s vývary.

Pro vegetariánskou verzi polévky vynechejte slaninu a masové vývary nahraďte silným zeleninovým vývarem (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(145)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(19)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(432)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(8)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(134)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Komentáře k receptu Kroupová polévka s houbami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce