Mé Oblíbené Recepty
Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami
 

Kroupová polévka s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší houba u nás je pýchavka. Může vážit až 4 kila.

Ingredience

2 PL oleje
60g slaniny
1 malá cibule
1 šalotka
1 řapík celeru
2 mrkve
2 stroužky česneku
300g čerstvých nebo mražených hub
100g ječných krup
1 PL rajčatového protlaku
1 PL sójové omáčky
1 PL jablečného octa
60ml bílého suchého vína
500ml hovězího vývaru (recept ZDE)
1l kuřecího vývaru (recept ZDE)
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
lístky hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli, šalotku a česnek (česnek zvlášť) oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, řapík celeru na plátky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm slaninu do zlatova a křupava. Pak přidejte cibuli, šalotku, mrkev a celer a na mírném ohni smažte 5 minut. Až čas uplyne přidejte česnek, minutu míchejte a pak houby (pokud používáte mražené, zatím do směsi nedávejte vodu, kterou při rozmrazování pustily), kroupy a promíchejte.

Uprostřed hrnce udělejte důlek až na dno a přidejte lžíci rajčatového protlaku, Tu minutu až dvě na dně míchejte tak, aby se nespojil s ostatními ingrediencemi (zbavíte ho tak kyselosti). Až máte hotovo přideje víno, ocet a sójovou omáčku, promíchejte a nechte vařit, dokud tekutina nezmizí. Nakonec přilejte kuřecí vývar a hovězí vývar (polévku nesolte, pokud jsou vývary dostatečně výrazné a ochucené), promíchejte a na nízkou teplotu přiklopené vařte hodinu nebo dokud kroupy nezměknou. Na poslední minutu přidejte nasekanou petrželku, případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Hřiby můžete použít i sušené. Jen je před přidáním do polévky rehydrujte ve vodě a vodu, ve které se namáčely, potom vlejte do polévky spolu s vývary.

Pro vegetariánskou verzi polévky vynechejte slaninu a masové vývary nahraďte silným zeleninovým vývarem (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(8)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Salát s kuskusem a špenátem

Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.
Komentáře k receptu Kroupová polévka s houbami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce