Mé Oblíbené Recepty
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
 

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žampiony ke svému růstu nepotřebují sluneční svit. Pěstují se například v tunelech, protileteckých krytech nebo v jeskyních.

Ingredience

900g žampionů
180g hlívy ústřičné
200g šalotek, přibližně 3ks
190g smetany 15%
4 PL olivového oleje
50g másla
1 KL estragonu
3 stroužky česneku
1l kuřecího vývaru
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve očistěte žampiony. Doporučuji oloupat kloboučky. Nakrájejte je na asi tři milimetry silné plátky. Hlívu nakrájejte na jemno. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte olivový olej a žampiony s hlívou. Promíchejte a nechte smažit na středně vysokém ohni, dokud žampiony nepustí většinu své vody a nezbarví se lehce dohněda, přibližně půl hodiny. Poté z hrnce vyjměte asi 1/4 hříbků a dejte stranou. 

Nezitím oloupejte a najemno nakrájejte šalotky a česnek. Přidejte do polévky a vařte minutu. Dále přidejte sůl, estragon a kuřecí vývar. Zamíchejte a vařte bez poklice 10 minut. Poté odstavte z plotny a ponorným tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte, do hladka. Vraťte na plotnu, přidejte smetanu a pepř, případně dochuťe solí. Vařte poslední minutu, případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vmíchejte šálek hříbků, ktré byly stranou.

 

Tipy

Estragon seženete v obchodech se zdravou výživou. Pokud jej však nemáte, nahraďte jej tymiánem a malou špetkou mletého muškátového oříšku.

Místo hlívy ústřičné můžete použít mladé žampiony portobello.

Pokud máte hřib houževnatec jedlý, neváhejte s jeho přidáním do polévky. Krásně podtrhne a zvýrazní chuť.

Pokud chcete polévku řidší, rozřeďte ji kuřecím vývarem.

Pokud polévku chcete připravit dopředu a zmrazit, vynechejte smetanu a tu přidejte až před podáváním.

Inspirace pro Vás

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Sendvič s krabími tyčinkami

Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krabími tyčinkami má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Krémová žampionová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce