Mé Oblíbené Recepty
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
 

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žampiony ke svému růstu nepotřebují sluneční svit. Pěstují se například v tunelech, protileteckých krytech nebo v jeskyních.

Ingredience

900g žampionů
180g hlívy ústřičné
200g šalotek, přibližně 3ks
190g smetany 15%
4 PL olivového oleje
50g másla
1 KL estragonu
3 stroužky česneku
1l kuřecího vývaru
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve očistěte žampiony. Doporučuji oloupat kloboučky. Nakrájejte je na asi tři milimetry silné plátky. Hlívu nakrájejte na jemno. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte olivový olej a žampiony s hlívou. Promíchejte a nechte smažit na středně vysokém ohni, dokud žampiony nepustí většinu své vody a nezbarví se lehce dohněda, přibližně půl hodiny. Poté z hrnce vyjměte asi 1/4 hříbků a dejte stranou. 

Nezitím oloupejte a najemno nakrájejte šalotky a česnek. Přidejte do polévky a vařte minutu. Dále přidejte sůl, estragon a kuřecí vývar. Zamíchejte a vařte bez poklice 10 minut. Poté odstavte z plotny a ponorným tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte, do hladka. Vraťte na plotnu, přidejte smetanu a pepř, případně dochuťe solí. Vařte poslední minutu, případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vmíchejte šálek hříbků, ktré byly stranou.

 

Tipy

Estragon seženete v obchodech se zdravou výživou. Pokud jej však nemáte, nahraďte jej tymiánem a malou špetkou mletého muškátového oříšku.

Místo hlívy ústřičné můžete použít mladé žampiony portobello.

Pokud máte hřib houževnatec jedlý, neváhejte s jeho přidáním do polévky. Krásně podtrhne a zvýrazní chuť.

Pokud chcete polévku řidší, rozřeďte ji kuřecím vývarem.

Pokud polévku chcete připravit dopředu a zmrazit, vynechejte smetanu a tu přidejte až před podáváním.

Inspirace pro Vás

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(18)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Krůtí stehna na víně

Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(49)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Hamburgerové bulky

Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
zařazeno v:
Domácí pekárna

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(3)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(21)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.
Komentáře k receptu Krémová žampionová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce