Mé Oblíbené Recepty
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
 

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žampiony ke svému růstu nepotřebují sluneční svit. Pěstují se například v tunelech, protileteckých krytech nebo v jeskyních.

Ingredience

900g žampionů
180g hlívy ústřičné
200g šalotek, přibližně 3ks
190g smetany 15%
4 PL olivového oleje
50g másla
1 KL estragonu
3 stroužky česneku
1l kuřecího vývaru
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve očistěte žampiony. Doporučuji oloupat kloboučky. Nakrájejte je na asi tři milimetry silné plátky. Hlívu nakrájejte na jemno. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte olivový olej a žampiony s hlívou. Promíchejte a nechte smažit na středně vysokém ohni, dokud žampiony nepustí většinu své vody a nezbarví se lehce dohněda, přibližně půl hodiny. Poté z hrnce vyjměte asi 1/4 hříbků a dejte stranou. 

Nezitím oloupejte a najemno nakrájejte šalotky a česnek. Přidejte do polévky a vařte minutu. Dále přidejte sůl, estragon a kuřecí vývar. Zamíchejte a vařte bez poklice 10 minut. Poté odstavte z plotny a ponorným tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte, do hladka. Vraťte na plotnu, přidejte smetanu a pepř, případně dochuťe solí. Vařte poslední minutu, případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vmíchejte šálek hříbků, ktré byly stranou.

 

Tipy

Estragon seženete v obchodech se zdravou výživou. Pokud jej však nemáte, nahraďte jej tymiánem a malou špetkou mletého muškátového oříšku.

Místo hlívy ústřičné můžete použít mladé žampiony portobello.

Pokud máte hřib houževnatec jedlý, neváhejte s jeho přidáním do polévky. Krásně podtrhne a zvýrazní chuť.

Pokud chcete polévku řidší, rozřeďte ji kuřecím vývarem.

Pokud polévku chcete připravit dopředu a zmrazit, vynechejte smetanu a tu přidejte až před podáváním.

Inspirace pro Vás

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(39)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(127)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Hořčičná omáčka

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.
Komentáře k receptu Krémová žampionová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce