Mé Oblíbené Recepty
Králík pečený na česneku
Králík pečený na česneku
 

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 2 hod 10 min
doba vaření 2 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Když se králík narodí, jeho oči jsou zavřené a nemá žádnou strst. Jejich uši mohou v dospělosti dosahovat délky až 10 centimetrů.

Ingredience

1 králík
50g uzené slaniny (špeku)
6 stroužků česneku
sůl podle chuti
1 PL sádla
1 KL celého kmínu
1 velká cibule
400ml hovězího vývaru

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Králíka naporcujte, omyjte a osušte. Česnek oloupejte a prolistujte. Slaninu nakrájejte na klínky.

Porce králíka prošpikujte slaninou (úzným nožem udělejete do masa zářez, prstem ho zvětšete a do vzniklého otvoru dejte klínek slaniny) a potřete prolisovaným česnekem. Dejte na 2 hodiny do lednice odležet.

Troubu rozehřejte na 180°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na lžíci sádla ji osmažte do zlatova. Cibuli dejte do pekáče, na ni posaďte porce králíka, lehce je osolte a okmínujte. Podlijte polovinou vývaru a přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte 45 minut, poté porce otočte a podlijte zbylým vývarem. Pečte další hodinu a čtvrt, průběžně maso otáčejte a polévejte vypečenou šťávou. Poslední půl hodinu pečte králíka nezakrytého, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dále polévejte vypečenou šťávou.

Pečeného králíka můžete před podáváním vykostit.

Tipy

Doporučená příloha: bramborová kaše nebo bramborový knedlík se špenátem.

Inspirace pro Vás

Grilovaná kulatá cuketa

Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Citronové telecí medailonky

Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.

Těstoviny s avokádem

Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(29)
Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(40)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(74)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Těstoviny s olivami a fetou

Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Komentáře k receptu Králík pečený na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce