Mé Oblíbené Recepty
Koprová omáčka
Koprová omáčka
 

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (59 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 35 min
doba vaření 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jídlo tradiční české kuchyně. Pokrm, který nenajdete téměř nikde jinde na světě.

Ingredience

60g másla
4 PL oleje
90g mladké mouky
700ml hovězího vývaru (může být z kostky)
700ml plnotučného mléka
25g čerstvého kopru
sůl podle chuti
1 PL octa
2 KL třtinového cukru
190g 15% smetany

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V kastrolu rozehřejte olej, přidejte máslo, nechte jej rozpustit a přidejte mouku. Až začne zásmažka růžovět, přidejte polovinu nasekaného kopru, zasmažte a prudce zalijte za míchání metličkou teplý vývar. Rozmíchejte případné hrudky a základ omáčky odstavte na 10 minut.

Po uplynutí doby vraťte na plotýnku a pomalu přimíchejte mléko. Pokud je omáčka na váš vkus příliš řídká, rozmíchejte ve smetaně lžíci hladké mouky a vlijte ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijte smetanu samotnou.

Do koprové omáčky vmíchejte zbylý kopr a přiveďte ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolte a ochuťte třtinovým cukrem a octem. Koprovou omáčku povařte posledních pět minut a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: vařené brambory nebo kynutý knedlík a vejce nebo vařené hovězí.

Pokud jste jako přílohu zvolili hovězí maso, do omáčky použijte vývar místo bujónu.

Inspirace pro Vás

Polévka z uzených žeber s rýží

Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.
Komentáře k receptu Koprová omáčka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce