Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
 

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 1 knedlík
počet porcí 1 knedlík
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo knedlík v Česku zdomácnělo během 19. století. Na jeho autorství si dělají nárok Češi, Rakušané i Němci.

Ingredience

75g másla
1 KL soli
3 vejce
250ml mléka
300g hladké mouky
2 dny stará houska, 100g

(* KL - kávová lžička)

Postup

Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 25 gramech másla do zlatova. Žloutky oddělte od bílků.

Ve větší míse utřete sůl s 25 gramy másla a jeden po druhém vmíchejte žloutky. Až je směs důkladně promíchaná, přisypte čtvrtinu mouky, vlijte čtvrtinu mléka a promíchejte. Postup opakujte, dokud nezamícháte zbylé tři čtvrtiny. 

V jiné misce vyšlehejte bílky. Bílky nesmí obsahovat žádné stoupy žloutků. Misku posaďte na hrnec s horkou vodou (miska a voda se nesmí dotýkat), k bílkům přidejte špetku soli a elektrickým mixérem bílky do tuha vyšlehejte.

Bílek přidejte spolu s opečenou houskou do těsta a promíchejte. Látkový ubrousek nebo utěrku potřete zbytkem másla a těsto na něj vysypte. Pomocí látky vytvarujte těsto do tvaru knedlíku a vložte do vařící osolené vody. Vařte jednu hodinu.

Po uvaření můžete karlovarský knedlík potřít máslem. Krájejte nití a servírujte. 

Inspirace pro Vás

Grilovaná zelenina

Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
zařazeno v:
Grilování

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(14)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(152)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(195)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(113)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(22)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Hořčičná omáčka

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.
Komentáře k receptu Karlovarský knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce