Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
 

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 1 knedlík
počet porcí 1 knedlík
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo knedlík v Česku zdomácnělo během 19. století. Na jeho autorství si dělají nárok Češi, Rakušané i Němci.

Ingredience

75g másla
1 KL soli
3 vejce
250ml mléka
300g hladké mouky
2 dny stará houska, 100g

(* KL - kávová lžička)

Postup

Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 25 gramech másla do zlatova. Žloutky oddělte od bílků.

Ve větší míse utřete sůl s 25 gramy másla a jeden po druhém vmíchejte žloutky. Až je směs důkladně promíchaná, přisypte čtvrtinu mouky, vlijte čtvrtinu mléka a promíchejte. Postup opakujte, dokud nezamícháte zbylé tři čtvrtiny. 

V jiné misce vyšlehejte bílky. Bílky nesmí obsahovat žádné stoupy žloutků. Misku posaďte na hrnec s horkou vodou (miska a voda se nesmí dotýkat), k bílkům přidejte špetku soli a elektrickým mixérem bílky do tuha vyšlehejte.

Bílek přidejte spolu s opečenou houskou do těsta a promíchejte. Látkový ubrousek nebo utěrku potřete zbytkem másla a těsto na něj vysypte. Pomocí látky vytvarujte těsto do tvaru knedlíku a vložte do vařící osolené vody. Vařte jednu hodinu.

Po uvaření můžete karlovarský knedlík potřít máslem. Krájejte nití a servírujte. 

Inspirace pro Vás

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Sýrové gnocchi s houbami

Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Kuřecí stehna po marocku

Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(9)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(29)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.
Komentáře k receptu Karlovarský knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce