Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
 

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 1 knedlík
počet porcí 1 knedlík
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo knedlík v Česku zdomácnělo během 19. století. Na jeho autorství si dělají nárok Češi, Rakušané i Němci.

Ingredience

75g másla
1 KL soli
3 vejce
250ml mléka
300g hladké mouky
2 dny stará houska, 100g

(* KL - kávová lžička)

Postup

Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 25 gramech másla do zlatova. Žloutky oddělte od bílků.

Ve větší míse utřete sůl s 25 gramy másla a jeden po druhém vmíchejte žloutky. Až je směs důkladně promíchaná, přisypte čtvrtinu mouky, vlijte čtvrtinu mléka a promíchejte. Postup opakujte, dokud nezamícháte zbylé tři čtvrtiny. 

V jiné misce vyšlehejte bílky. Bílky nesmí obsahovat žádné stoupy žloutků. Misku posaďte na hrnec s horkou vodou (miska a voda se nesmí dotýkat), k bílkům přidejte špetku soli a elektrickým mixérem bílky do tuha vyšlehejte.

Bílek přidejte spolu s opečenou houskou do těsta a promíchejte. Látkový ubrousek nebo utěrku potřete zbytkem másla a těsto na něj vysypte. Pomocí látky vytvarujte těsto do tvaru knedlíku a vložte do vařící osolené vody. Vařte jednu hodinu.

Po uvaření můžete karlovarský knedlík potřít máslem. Krájejte nití a servírujte. 

Inspirace pro Vás

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Kuřecí stehna na paprice

Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna na paprice má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Výtečná chuť kuřecího masa, mleté papriky a krémové smetany s těstovinami.

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(7)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Kuřecí s kostí na víně

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(17)
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(483)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(40)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Banánový chlebíček

Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. Recept Banánový chlebíček má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(7)
USA - sladký bochníček banánového chleba! Vláčný díky banánům a pouze 20 minut přípravy bez použití drahých mixérů.
Komentáře k receptu Karlovarský knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce