Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský guláš v chlebu
Karlovarský guláš v chlebu
 

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 1 hod 45 min
doba vaření 1 hod 45 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vnější obal bochníku chleba se nazýva kůrka, vnitřní část střída. Rovnoměrně ukrojený plátek je pak krajíc nebo také skýva. Na šikno ukrojený plátek, který je na jedné straně silnější a není zakončen kůrkou je nazýván sirotek.

Ingredience

800g hovězí přední kližky
2 PL oleje
2 velké cibule
1/2 KL celého kmínu
sůl podle chuti
1l hovězího vývaru (lze nahradit bujónem)
1 KL pálivé mleté papriky
3 KL sladké mleté papriky
2 KL koření guláš
150ml 12% smetany
2 vrchoveté PL hladké mouky, pokud máte rádi guláš hustší
6 kulatých bochníků chleba k podávání
zakysaná smetana na ozdobu
bylinka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V hrnci rozehřejte olej a do růžova na něm osmažte najemno nasekanou cibuli (čím menší kousky cibule jsou, tím lépe je rozvaříte a guláš tak zahustíte). Asi v půlce přisypte celý kmín a smažte. Přidejte na kostičky pokrájené maso, osolte a osmažením nehte zatáhnout (změnit barvu).

Až je maso opečené, přidejte mletou sladkou a pálivou papriku, koření na guláš a zalijte 0.5l vývaru. Hrnec přiklopte, teplotu stáhněte a nechte maso změknout. Je-li potřeba, přilévejte vodu.

Vodu v hrnci nechte vyvařit. Až Vám zbyte pouze cibulová kašička zaprašte moukou, promíchejte, osmažte a přelijte zbylým vývarem (zá-li se Vám guláš příliš hustý, rozřeďte ho vodou, nezapomeňte ale, že ješte budete vlévat smetanu). Promíchejte a vařte 5 minut. Nakonec vlijte smetanu, minutu povařte, případně dochuťe.

Z bochníků chleba odkrojte vršky, částečně vydlabejte a nalijte karlovarský guláš jak do talíře. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.

Tipy

Guláš můžete také vařit v papinovém hrnci, zkrátíte tak dobu vaření.

Inspirace pro Vás

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Smažené kalamáry

Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
zařazeno v:
Králičí maso

Medový salát s červenou řepou

Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Čerstvá rukola, pečená medová řepa a vařená quinoa, výživná pseudoobilovina dostupná v obchodech se zdravou výživou.
zařazeno v:
Saláty

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Komentáře k receptu Karlovarský guláš v chlebu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Nikola Horáková, autorka stránek
2015-05-30 12:49:23
Dobrý den Mariko, Karlovarský a Bramborový guláš jsou dva rozdílné druhy gulášů. V Karlovarském najdete hovězí maso a smetanu, v Bramborovém, jak již název naznačuje, brambory a klobásu. V chlebu můžete podávat oba, u Bramborového je to však netradiční. Ať Vám chutná, Nikola Horáková
Marika
|
Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-03-06 08:57:31
Jaký je rozdíl mezi Karlovarským a bramborovým gulášem? Že by Karlovarský se vyznačoval tím, že se podává v chlebu? :)
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce