Mé Oblíbené Recepty
Kančí guláš
Kančí guláš
 

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (42 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 55 min
doba vaření 55 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kanec, či prase divoké, je předkem prasete domácího. Myslivci jej nazývají černou či rytířskou zvěří a lidé jej lovili již v paleolitu.

Ingredience

1kg kančího na guláš, nakrájené na kostky 2x2cm
550g cibule, nasekané na jemno
1 KL soli
250g anglické slaniny, na malé kostičky
500ml suchého červeného vína
1l hovězího vývaru (může být z kostky)
1 PL rybízové marmelády
2 PL mleté sladké papriky
1 PL sádla
2 KL rajčatového protlaku
35 kuliček černého pepře
6 kuliček jalovce
8 bobkových listů
10 kuliček nového koření
1 KL kmínu
sůl

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V papinovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli a anglickou slaninu. Po 5 minutách smažení přidáme kančí maso a celé ho osmažením necháme změnit barvu.

Přidáme papriku a sůl a zamícháme. Dále přidáme rajčatový protlak, marmeládu a opět důkladně promícháme. Přilejeme vývar, červené víno a bobkový list. Ostatní koření dejte do hrnce vařit v sítku na čaj, nebudete poté muset vybírat jednotlivé kuličky. Hrnec utěsněte a nechte vařit 45 minut.

Po uplynutí doby sejměte poklici a nechte lehce vychládnout. Poté z hrnce vytáhněte kousky masa, sítko na čaj  bobkový list a zbytek guláše rozmixujte tyčovým mixérem. To guláš dostatečně zahustí. Maso vraťte zpět, prohřejte a podávejte s pečivem či knedlí.

Tipy

Pokud nemáte papinový hrnec, vařte maso místo 45 minut hodinu a půl.

Inspirace pro Vás

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Komentáře k receptu Kančí guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce