Mé Oblíbené Recepty
Kachní prsa s fazolkami
Kachní prsa s fazolkami
 

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (49 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Zelené fazolky rostou velice rychle. Doba sklizně od zasetí se pohybuje mezi 45 až 60 dny.

Ingredience

1 velký stroužek česneku
1 PL strouhaného čerstvého zázvoru
2 KL směsi 5 koření (recept ZDE)
sůl a čerstvě mletý pepř
2 kachní prsa s kůží
400g zelených fazolek
1 PL olivového oleje
80ml červeného vína
2 PL balzamikového octa

(* PL - polévková lžíce)

Postup

V misce smíchejte prolisovaný stroužek česneku, strouhaný zázvor a směs pěti koření. Kachní prsa ze všech stran osolte a opepřete a potřete zázvorovou směsí. Nechte stát při pokojové teplotě 30 minut.

Fazolky poduste v páře do měkka, asi 2 minuty. Hotové fazolky propláchněte ledovou vodou, aby se přestaly vařit a dejte bokem. Troubu rozehřejte na 200°C.

Do pánve dejte lžíci oleje a na něj kachní prsa kůží dolů. Pánev přemistěte nad zdroj tepla a zahřejte na střednně vysokou teplotu. Smažení od studena zajistí, že se tlustá kachní kůže propeče a nebude "žvýkací". Smažte 5 minut do zlaté kůžičky, pak otočte a smažte z druhé strany dalších 5 minut.

Osmažená kachní prsa dejte do vyhřáté trouby (ujistěte se, že Vaše pánev je stavěná do trouby, např. není vyrobená ani částečně z plastu) a pečte do požadovaného stupně propečenosti. Mírného propečení dosáhnete asi po 5 minutách, středního propečení po 10 minutách a úplného propečení po zhruba 20 minutách (přesný čas záleží na velikosti prsa). Hotové prso vyndejte z trouby a dejte bokem.

Z pánve vylejte vypečený tuk. Pánev vraťte na zdroj tepla a přilejte víno, které vařením zredukujete na polovinu množství. Pak přidejte balzamikový ocet a fazolky a vařte další 3 minuty. 

Kachní prsa s kůžičkou nakrájejte na plátky, na talíř přidejte fazolky a pokapejte šťávou, která Vám v pánvi zbyla.

Tipy

Červené víno můžete nahradit kuřecím vývarem.

Inspirace pro Vás

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Mexický salát s rajčaty

Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Kachní prsa s fazolkami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce