Mé Oblíbené Recepty
Kachna na medu
Kachna na medu
 

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (112 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Než se včela vrátí do úlu, opyluje 50 až 100 květin a za celý svůj život vyprodukuje asi 1/2 kávové lžičky medu.

Ingredience

1 kachna, zhruba 1,5kg
sůl
pepř
1 PL slunečnicového oleje
200g průzračného medu
2 PL sójové omáčky
2 PL sherry (lze nahradit 2 PL polosladkého vína)
2 PL dijonské hořčice
2 PL směsi pěti koření; pokud v obchodě neseženete, budete potřebovat:
- 1 KL sečuánského pepře (lze nahradit pepřem 4 barev)
- 1 KL anýzu
- 1 KL mleté skořice
- 1 KL hřebíčku
- 1 KL fenyklu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Kachnu vyndáme z lednice a necháme ji asi hodinu odpočívat, aby dostala pokojovou teplotu.

Kdo nemá směs pěti koření, připraví ji následovně: na pánvi osmahneme pepř a fenykl, až zavoní, dáme stranou. Do misky vhodné k mixování dáme hřebíček, anýz a opražený pepř a fenykl, vložíme tyčový mixér, přikryjeme papírovým ubrouskem a mixujeme do téměr hladka. Poté vmícháme skořici (hřebíček a anýz mohou být rovněž zakoupeny v prášku).

Kachnu posolíme, potřeme směsí pěti koření a olejem a dáme péct do trouby na 2 hodiny při 140°C. Na glazuru smícháme v misce med, sójovou omáčku, dijonskou hořčici a cherry. Po 2 hodinách kachnu vyjmeme z trouby a slijeme vypečenou šťávu.

V toubě zvýšíme teplotu na 190°C, kachnu potřeme glazurou a pečeme dalších 20 minut, dokud kachna není lepkavá a bronzová. Poté vyjmeme z trouby a přemístíme na čistý talíř a necháme odpočívat dalších 20 minut před servírováním.

Na omáčku slijeme šťávu z plechu a z talíře pod kachnou a necháme odpočívat, dokud se tuk neustálí na povrchu. Ten poté lžící odebereme a šťávu znovu ohřejeme.

Tipy

doporučená příloha: opečené brambory

Inspirace pro Vás

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Nakládané banány s olivami

Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 3.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 3.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 3.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 3.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.5. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.5. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.5. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.5. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(2)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.
Komentáře k receptu Kachna na medu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce