Mé Oblíbené Recepty
Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou
Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou
 

Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jehněčí maso je velmi bohaté na vitamíny a minerály a vyznačuje se typickou příchutí.

Ingredience

Masové kuličky

1kg letého jehněčího
1 velké vejce
70g strouhanky
55g fety
3/4 KL soli
špetka chilli
2 stroužky česneku
3 PL sekané hladkolisté petrželky
35g rajčatového protlaku
kůra z půlky citronu
8 PL vody
2 PL olivového oleje

Rajčatová omáčka

1 střední cibule
1 stroužek česneku
150ml suchého červeného vína
800g loupaných konzervovaných rajčat
1 KL sušeného oregána
kůra z poloviny citronu
1 KL soli
špetka chilli
45g hnědých oliv kalamata
1 PL sekané čerstvé máty
2 PL hrubě sekané hladkolisté petrželky
šťáva z 1 citronu
30g fety na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte kuličky. V misce smíchejte výše uvedené ingredience na masové kuličky, kromě olivového oleje. Netrapte se s nástroji a maso s ostatními ingerediencemi promíchejte ručně. K miste s masovou směsí přistavte misku s vodou a tvořte nevelké kuličky, v průměru asi 2.5 centimetru a odkládejte je na talíř či tác. Před vytvořením nové kuličky si ruce vždy namočte ve vodě.

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno, nastrouhejte zbylou kůru z citronu a vymačkejte jej. Olej rozehřejte ve velké pánvi a kuličky na ni osmažte ze všech stran. Netrapte se, pokud nebudou mít ideální kulatý tvar. Nevadí, když Vám nějaké čáti kuliček zůstanou připečené na pánvi, vmícháte je poté do rajčatové omáčky.

Usmažené kuličky vyndejte z pánve a dejte prozatím bokem. Pokud je potřeba, přilejte do pánve olivový olej a osmažte na něm cibuli na střední teplotě, po 4 minutách přidejte česnek a smažte další minutu. Přilejte víno a nechte vařením většinu vypařit. Do vína vmíchejte všechny případné kousky masa z pánve. Pak přidejte rajčata i s omáčkou z konzervy a o okraj je vařečkou rozmačkejte. Dále přidejte oregáno, kůru z citronu, polovinu vypeckovaných a na hrubo nasekaných oliv, sůl, chilli a mátu. Promíchejte, jehněčí kuličky vraťte do pánve a obalte v rajčatové směsi. Přikryjte poklicí a za nízké teploty vařte 20-25 minut.

Jehněčí kuličky přemistěte do mísy a polijte citronovou šťávou, přidejte olivy, nakrájenou fetu a ozdobte nasekanou petrželkou nebo mátou.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny nebo orzo (těstovinová rýže) a Řecký salát (recept ZDE)

Pokud nechcete kuličky před vařením v omáčce smažit, místo 8 lžic vody přidejte k masu pouze 3 lžíce a pak je vařte o 10 minut déle.

Červené víno lze nahradit bílým vermutem.

Inspirace pro Vás

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(65)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(48)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Cizrna z jednoho hrnce

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(146)
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.
Komentáře k receptu Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce