Mé Oblíbené Recepty
Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou
Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou
 

Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jehněčí maso je velmi bohaté na vitamíny a minerály a vyznačuje se typickou příchutí.

Ingredience

Masové kuličky

1kg letého jehněčího
1 velké vejce
70g strouhanky
55g fety
3/4 KL soli
špetka chilli
2 stroužky česneku
3 PL sekané hladkolisté petrželky
35g rajčatového protlaku
kůra z půlky citronu
8 PL vody
2 PL olivového oleje

Rajčatová omáčka

1 střední cibule
1 stroužek česneku
150ml suchého červeného vína
800g loupaných konzervovaných rajčat
1 KL sušeného oregána
kůra z poloviny citronu
1 KL soli
špetka chilli
45g hnědých oliv kalamata
1 PL sekané čerstvé máty
2 PL hrubě sekané hladkolisté petrželky
šťáva z 1 citronu
30g fety na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte kuličky. V misce smíchejte výše uvedené ingredience na masové kuličky, kromě olivového oleje. Netrapte se s nástroji a maso s ostatními ingerediencemi promíchejte ručně. K miste s masovou směsí přistavte misku s vodou a tvořte nevelké kuličky, v průměru asi 2.5 centimetru a odkládejte je na talíř či tác. Před vytvořením nové kuličky si ruce vždy namočte ve vodě.

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno, nastrouhejte zbylou kůru z citronu a vymačkejte jej. Olej rozehřejte ve velké pánvi a kuličky na ni osmažte ze všech stran. Netrapte se, pokud nebudou mít ideální kulatý tvar. Nevadí, když Vám nějaké čáti kuliček zůstanou připečené na pánvi, vmícháte je poté do rajčatové omáčky.

Usmažené kuličky vyndejte z pánve a dejte prozatím bokem. Pokud je potřeba, přilejte do pánve olivový olej a osmažte na něm cibuli na střední teplotě, po 4 minutách přidejte česnek a smažte další minutu. Přilejte víno a nechte vařením většinu vypařit. Do vína vmíchejte všechny případné kousky masa z pánve. Pak přidejte rajčata i s omáčkou z konzervy a o okraj je vařečkou rozmačkejte. Dále přidejte oregáno, kůru z citronu, polovinu vypeckovaných a na hrubo nasekaných oliv, sůl, chilli a mátu. Promíchejte, jehněčí kuličky vraťte do pánve a obalte v rajčatové směsi. Přikryjte poklicí a za nízké teploty vařte 20-25 minut.

Jehněčí kuličky přemistěte do mísy a polijte citronovou šťávou, přidejte olivy, nakrájenou fetu a ozdobte nasekanou petrželkou nebo mátou.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny nebo orzo (těstovinová rýže) a Řecký salát (recept ZDE)

Pokud nechcete kuličky před vařením v omáčce smažit, místo 8 lžic vody přidejte k masu pouze 3 lžíce a pak je vařte o 10 minut déle.

Červené víno lze nahradit bílým vermutem.

Inspirace pro Vás

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Pečené citronové kuře

Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(8)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Těstovinový salát s olivami

Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.
zařazeno v:
Těstoviny, Saláty

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce