Mé Oblíbené Recepty
Jehněčí kolínko na víně
Jehněčí kolínko na víně
 

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (58 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 7 hod
doba vaření 7 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jaký je rozdíl mezi cibulí a šalotkou a mohu šalotku nahradit cibulí? Šalotka a cibule jsou rozdílné jak ve tvaru, způsobu růstu, tak i v chuti. Šalotka je jemnější, má kořenější chuť a lépe vynikne například v salátech, protože tolik nezapáchá. Cibule navíc potřebuje mnohem delší čas vaření. 

Ingredience

4 jehněčí zadní kolínka
sůl a čerstvě mletý pepř
5 PL olivového oleje
25g másla
2 cibule
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
2 šalotky
6 stroužků česneku
300ml červeného suchého vína
70g rajčatového protlaku
6 dlouhých stonků čerstého tymiánu nebo 1 KL sušeného
300ml jehněčího vývaru (lze nahradit kombinací kuřecího a hovězího vývaru, půl napůl)
400g konzerva loupaných rajčat
1/2 KL chili vloček nebo mletého chili
2 bobkové listy
1.5 KL cukru krupice nebo krystal

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Jehněčí kolínka pokud možno vytáhněte z lednice 20-30 minut před tepelnou úpravou. Cibuli, mrkev, šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte najemno spolu s celerem. Jehněčí kolínka patřičně osolte a opepřete.

V pánvi rozpalte 3 polévkové lžíce oleje a kolínka osmažte ze všech stran dozlatova. Přemistěte je do pomalého hrnce. Teplotu smižte na střední, přidejte zbylý olej a máslo, které nechte rozpustit. V pánvi smažte 10 minut cibule, mrkev, celer, šalotku a česnek. Hotovou zeleninovou směs podlijte červeným vínem a nechte ho alespoň z poloviny vyvařit, ztratí tak alkohol.

Do pánve přidejte rajčatový protlak, celý tymián, masový vývar, rajčata, chili vločky, bobkové listy a cukr. Promíchejte a nechte krátce přejít varem. Zeleninovou směs poté nalijte k jehněčímu masu do pomalého hrnce. První hodinu a půl duste maso na vysokou teplotu, poté snižte teplotu na nízkou a duste dalších 5 hodin.

Hotová kolínka vyjměte z hrnce (buďte opatrní, maso bude tak měkké, že bude odpadávat od kosti) a udržujte teplé (v hrnci s poklicí, na talíři přikrytém alobalem,..). Z omáčky také vyberte jakékoli kousky masa. Zeleninovou omáčku propasírujte (promačkejte přes sítko) a povařte. Zdá-li se Vám příliš řidká, zahustěte ji lžičkou solamylu rozmíchanu v troše vody. Dochuťte solí a pepřem, můžete přidat i oříšek másla na zjemnění.

Jehněčí kolínka servírujte bohatě přelité vínovo-zeleninovou omáčkou, můžete ji také ozdobit sekanou petrželkou nebo strouhanou citronovou kůrou.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše a vařené zelené fazolky

Příprava jehněčích kolínek v troubě: pečte přikryté na 140°C 4 hodiny. Maso kontrolujte a polévejte vypečenou šťávou. V případě potřeby podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Pečený krůtí medailon

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Sýrové gnocchi s houbami

Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Těstoviny s avokádem

Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu Jehněčí kolínko na víně
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce