Mé Oblíbené Recepty
Jehněčí kolínko na víně
Jehněčí kolínko na víně
 

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (58 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 7 hod
doba vaření 7 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jaký je rozdíl mezi cibulí a šalotkou a mohu šalotku nahradit cibulí? Šalotka a cibule jsou rozdílné jak ve tvaru, způsobu růstu, tak i v chuti. Šalotka je jemnější, má kořenější chuť a lépe vynikne například v salátech, protože tolik nezapáchá. Cibule navíc potřebuje mnohem delší čas vaření. 

Ingredience

4 jehněčí zadní kolínka
sůl a čerstvě mletý pepř
5 PL olivového oleje
25g másla
2 cibule
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
2 šalotky
6 stroužků česneku
300ml červeného suchého vína
70g rajčatového protlaku
6 dlouhých stonků čerstého tymiánu nebo 1 KL sušeného
300ml jehněčího vývaru (lze nahradit kombinací kuřecího a hovězího vývaru, půl napůl)
400g konzerva loupaných rajčat
1/2 KL chili vloček nebo mletého chili
2 bobkové listy
1.5 KL cukru krupice nebo krystal

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Jehněčí kolínka pokud možno vytáhněte z lednice 20-30 minut před tepelnou úpravou. Cibuli, mrkev, šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte najemno spolu s celerem. Jehněčí kolínka patřičně osolte a opepřete.

V pánvi rozpalte 3 polévkové lžíce oleje a kolínka osmažte ze všech stran dozlatova. Přemistěte je do pomalého hrnce. Teplotu smižte na střední, přidejte zbylý olej a máslo, které nechte rozpustit. V pánvi smažte 10 minut cibule, mrkev, celer, šalotku a česnek. Hotovou zeleninovou směs podlijte červeným vínem a nechte ho alespoň z poloviny vyvařit, ztratí tak alkohol.

Do pánve přidejte rajčatový protlak, celý tymián, masový vývar, rajčata, chili vločky, bobkové listy a cukr. Promíchejte a nechte krátce přejít varem. Zeleninovou směs poté nalijte k jehněčímu masu do pomalého hrnce. První hodinu a půl duste maso na vysokou teplotu, poté snižte teplotu na nízkou a duste dalších 5 hodin.

Hotová kolínka vyjměte z hrnce (buďte opatrní, maso bude tak měkké, že bude odpadávat od kosti) a udržujte teplé (v hrnci s poklicí, na talíři přikrytém alobalem,..). Z omáčky také vyberte jakékoli kousky masa. Zeleninovou omáčku propasírujte (promačkejte přes sítko) a povařte. Zdá-li se Vám příliš řidká, zahustěte ji lžičkou solamylu rozmíchanu v troše vody. Dochuťte solí a pepřem, můžete přidat i oříšek másla na zjemnění.

Jehněčí kolínka servírujte bohatě přelité vínovo-zeleninovou omáčkou, můžete ji také ozdobit sekanou petrželkou nebo strouhanou citronovou kůrou.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše a vařené zelené fazolky

Příprava jehněčích kolínek v troubě: pečte přikryté na 140°C 4 hodiny. Maso kontrolujte a polévejte vypečenou šťávou. V případě potřeby podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Smažené kalamáry

Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.
Komentáře k receptu Jehněčí kolínko na víně
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce