Mé Oblíbené Recepty
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
 

Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. 
Průměrné hodnocení: 3.7/5 (91 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Anglická královna Viktorie milovala hořčici natolik, že jmenovala obchodníka s hořčicí svým osobním kuchařem (rok 1866).

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně s kostí, asi 2cm tlusté
2 mrkve
2 PL olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
250ml bílého suchého vína
90g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky
3 KL dijonské hořčice

příloha

750g špeclí
30g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Mrkev oloupejte a nakrájejte. Vepřové kotlety osušte papírovým ubrouskem a potřete je olivovým olejem. Osolte je a opepřete.

Rozehřejte pánev, kterou budete poté moci vložit do trouby (bez plastové rukojeti, bez teflonu nebo jiného nepřilnavého povrchu) na střední teplotu. Kotlety osmažte z jedné strany 3 minuty. Nepíchejte do nich, nemíchejte s nimi ani se je nesnažte odlepit odedna. Po 3 minutách kotlety otočte, přidejte mezi maso mrkev (nikoli na něj) a ihned vložte do vyhřáté trouby. Pečte 7-10 minut. Pokud máte termometr, ideální propečenost kotlet zjistíte tak, že ho zapíchnete do prostřed nejširší části masa. Teplota ideálně propečené a šťavnaté kotlety je 65°C. Po vyjmutí z trouby kotlety spolu s mrkví přemistěte na talíř a volně přikryjte alobalem.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte 30g másla. Přidejte špecle a na nízkou teplotu je za občasného míchání opékejte 5-10 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.

Pánev z trouby dejte na sporák. Při manipulaci a při vaření omáčky dejte pozor, je opravdu horká. Přilejte víno a uveďte k varu. Vařečkou seškrabujte a vmíchejte do vína veškeré hnědavé stopy na pánvi. Dodají omáčce skvělou chuť. Vařte asi 3 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu a pánev odstavte.

Po lžičkách vmíchejte do vína máslo. Nechte vždy máslo rozpustit, než přidáte další lžičku. Nakonec vmíchejte hořčici a nasekanou petrželku. Ochuťte solí a pepřem podle chuti. Vinnou omáčku rozdělte mezi 4 talíře a na ni položte kotlety. Přidejte dušené kousky mrkve a servírujte s máslovými špeclemi.

Tipy

Řekněte řezníkovi, aby kotlety nakrájel na stejně tlusté plátky. Zajistíte tím stejnou míru propečení všech kotlet.

Inspirace pro Vás

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(5)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.

Kuřecí kuskus s olivami

Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Citronové telecí medailonky

Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové telecí medailonky má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Těstoviny s tuňákem a kapary

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Rybí filety na másle

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.
Komentáře k receptu Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce