Mé Oblíbené Recepty
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
 

Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Průměrné hodnocení: 2.6/5 (97 hlasujících).
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 168 komentářů.
zobrazit komentáře (168)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Anglická královna Viktorie milovala hořčici natolik, že jmenovala obchodníka s hořčicí svým osobním kuchařem (rok 1866).

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně s kostí, asi 2cm tlusté
2 mrkve
2 PL olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
250ml bílého suchého vína
90g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky
3 KL dijonské hořčice

příloha

750g špeclí
30g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Mrkev oloupejte a nakrájejte. Vepřové kotlety osušte papírovým ubrouskem a potřete je olivovým olejem. Osolte je a opepřete.

Rozehřejte pánev, kterou budete poté moci vložit do trouby (bez plastové rukojeti, bez teflonu nebo jiného nepřilnavého povrchu) na střední teplotu. Kotlety osmažte z jedné strany 3 minuty. Nepíchejte do nich, nemíchejte s nimi ani se je nesnažte odlepit odedna. Po 3 minutách kotlety otočte, přidejte mezi maso mrkev (nikoli na něj) a ihned vložte do vyhřáté trouby. Pečte 7-10 minut. Pokud máte termometr, ideální propečenost kotlet zjistíte tak, že ho zapíchnete do prostřed nejširší části masa. Teplota ideálně propečené a šťavnaté kotlety je 65°C. Po vyjmutí z trouby kotlety spolu s mrkví přemistěte na talíř a volně přikryjte alobalem.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte 30g másla. Přidejte špecle a na nízkou teplotu je za občasného míchání opékejte 5-10 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.

Pánev z trouby dejte na sporák. Při manipulaci a při vaření omáčky dejte pozor, je opravdu horká. Přilejte víno a uveďte k varu. Vařečkou seškrabujte a vmíchejte do vína veškeré hnědavé stopy na pánvi. Dodají omáčce skvělou chuť. Vařte asi 3 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu a pánev odstavte.

Po lžičkách vmíchejte do vína máslo. Nechte vždy máslo rozpustit, než přidáte další lžičku. Nakonec vmíchejte hořčici a nasekanou petrželku. Ochuťte solí a pepřem podle chuti. Vinnou omáčku rozdělte mezi 4 talíře a na ni položte kotlety. Přidejte dušené kousky mrkve a servírujte s máslovými špeclemi.

Tipy

Řekněte řezníkovi, aby kotlety nakrájel na stejně tlusté plátky. Zajistíte tím stejnou míru propečení všech kotlet.

Inspirace pro Vás

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(186)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 3.9. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 3.9. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 3.9. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 3.9. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(271)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(34)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.1. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.1. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.1. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.1. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(10)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Čočková polévka

Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(18)
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(12)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(11)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.

Rybí filety na másle

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(11)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.
Komentáře k receptu Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Genaknore
|
Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. 
2017-06-23 04:39:33
viagra online paypal payments

viagra online

cheap viagra

discount viagra online nz
Genaknore
|
Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. 
2017-06-22 17:50:43
we use it viagra pills buy

buy viagra

buy viagra

rezeptfreies viagra kaufen
GeraldTor
|
Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 2.6. 
2017-06-22 16:03:43
buy viagra online cheapest
buy cheap viagra online
buy viagra online canadian
buy viagra
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce