Mé Oblíbené Recepty
Játrová pěna s karamelizovanou cibulí
Játrová pěna s karamelizovanou cibulí
 

Játrová pěna s karamelizovanou cibulí

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Z důvodu vysokého podílu vitamínu A v játrech se nedoporučuje jejich konzumace těhotným ženám. Příliš vitamínu A by mohlo poškodit plod.

Ingredience

na játrovou pěnu

1 velká cibule
2 PL olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 stonky tymiánu
2 stonky oregana
2 stonky rozmarýnu
80ml brandy
650g kuřecích jater
80ml červeného suchého vína
160m 40% smetany ke šlehání/šlehačky
110g krémového sýru (např. Philadelphia)

na karamelizovanou cibuli

2 PL oleje
3 větší cibule
35g hnědého cukru
2 PL balzamikového octa
sůl

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Pěna z kuřecích jater:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smažte na oleji na při nízké teplotě 5-7 minut. Osolte, opepřete a smažte dalších 5 minut. Poté přidejte po jednom stonku od každé bylinky, přelijte brandy a nechte ho úplně vyvařit. Cibuli zhrňte z pánve na talíř, bylinky vyhoďte a pánev vytřete papírovým ubrouskem.

Kuřecí játra očistěte od blanek a osmažte minutu z každé strany tak, aby se zatáhla. Přidejte zbylé 3 stonky bylinek a přelijte červeným vínem. Zvyšte teplotu a víno nechte co nejrychleji vyvařit. Bylinky vyhoďte, játra dejte na talíř a nechte zchládnout do pokojové teploty.

V mixéru nejprve rozmixujte cibuli a zchládlá játra. Směs dejte do mísy, přidejte studenou smetanu ke šlehání, sýr a vyšlehejte do pěny. Před podáváním nechte alespoň 30 minut přikryté odstát v lednici.

Karamelizovaná cibulka:

Cibuli olupejte, rozřízněte a nakrájejte na tenká půlkolečka. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte velkou špetkou soli a na velice nízkou teplotu smažte 20 minut. Nezvedejete teplotu, ať se Vám cibule nepřipálí, na pánvi musí vydržet dlouho. 

Po 20 minutách přidejte balzamikový ocet a cukr. Smažte dalších 5 minut, pak zvyšte teplotu na středně vysokou a za stálého míchání nechte cibuli zkaramelizovat a změnit barvu do hněda.

Jednohubky s pěnou a cibulkou:

Pečivo nakrájejte na kolečka a z obou stran osmažte na sucho na grilovací pánvi. Pěnu natřete na pečivo a ozdobte karamelizovanou cibulí.

Tipy

Pěnu můžete natřít na jednohubky a ozdobit cibulí nebo vyzkoušet tříposchoďový sendvič:

Tříposchoďový sendvič
Ze tří plátků toastového chleba odřízněte kůrku. Jeden toast potřete máslem a otočte. Druhou stranu namažte pěnou z kuřecích jater. Na tu položte další toast. Nahoru posaďte karamelizovanou cibuli. Tu přiklopte třetím toastem a jeho vrchní část pomažte máslem. Takto připravený sendvič dejte z obou stran (stran natřených máslem) osmažit na grilovací pánev. Podávejte s nakládanými okurky.

Inspirace pro Vás

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(6)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(6)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.
Komentáře k receptu Játrová pěna s karamelizovanou cibulí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce