Mé Oblíbené Recepty
Japonské knedlíčky Gyoza
Japonské knedlíčky Gyoza
 

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Smažení a poté dušení knedlíčků v malém množství vody je v Japonsku nejoblíbenější způsob přípravy Gyozy. Knedlíčky také mohou být jen smažené (age-gyoza) nebo vařené bez předchozího smažení (sui-gyoza).

Ingredience

na knedlíčky

240g hladké mouky
1/2 KL soli
120ml vody
bramborový škrob na vyválení

na náplň

250g libového mletého vepřového
80g bílého hlávkového zelí
1 PL sezamového oleje
2 stroužky česneku

na omáčku

50 ml teriyaki omáčky
1 KL sezamového oleje
1 malá sušená chilli paprička

na dokončení

2 PL oleje
200ml vody
2 jarní cibulky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte těsto na knedlíčky. Vodu přiveďte k varu a nechte v ní rozpustit sůl. Do misky prosijte mouku. K mouce přidávejte po troškách vodu a míchejte, nejprve vařečkou, potom budete muset zapojit ruce. Každá mouka absorbuje vodu jinak, proto pokud je těsto sypké, přidávejte po lžičce horkou vodu, těsto musí tvořit kompaktní kouli. Těsto přesuňte na pracovní plochu a hněťte 10 minut. Po deseti minutách bude textura těsta mnohem jemnější. Potom těsto rozpulte, vyválejte šišky a ty zabalte na půl hodiny do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě odpočívat.

Mezitím si připravte náplň. Zelí nahrubo nastrouhejte, přidejte k mletému vepřovému, přikápněte sezamový olej a zamíchejte spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Dejte zatím bokem do lednice. Jarní ciluku nakrájejte na kolečka.

Po půl hodině těsto vymotejte z fólie. Pracovní plochu vysypte bramborovým škrobem. Těsto krájejte tak dlouho napůl, dokud Vám nezbyde dohromady 12 kousků. Z těch vyválejte v ruce kuličku, kterou dlaní zmáčkněte. Válem těsto rozválejtea vykrojte tenké kolečko o průměru 8 centimetrů (použijte vykrájovátko na sušenky nebo hrnek). Kolečko odložte na talířek a potřete trochou škrobu, aby se další kolečko k prvnímu nepřilepilo. Postup opakujte, dokud nebudete mít 12 koleček. Zbylé těsto z odřezků hnětením částečně spojte, rozdělte na části a vyválejte zbylých 8 koleček.

Doprostřed každého kolečka dejte lžíci náplně, okraje potřete vodou a slepte k sobě (jak složit gyozu po japonsku naleznete v tipech). Až sjou všechny knedlíčky spojené a nachystané, rozehřejte v pánvi polévkovou lžíci oleje na střední teplotu a polovinu knedlíčků osmažte z každé strany 1-2 minuty nebo dokud nejsou zbarvené do světle hněda. Přilejte 100 mililitrů vody, přiklopte poklicí a vařte 4-5 minut. Přilejte více vody pokud se vyvaří. Odstavte, nechte stát 1-2 minuty nebo dokud se knedlíčky samy odedna neodlepí. Postup opakujte se zbylými knedlíčky gyoza.

Mezitím v misce smíchejte teriyaki omáčku, sezamový olej a nahoru rozdrobte chilli papričku. V této omáčcce budete knedlíčky namáčet. Gyozu podávejte posypanou jarní cibulkou a s teriyaki omáčkou.

Tipy

Těsto, se ktrým momentálně nepracujte přikryjte ubrouskem, zabráníte tak vysušení těsta.

Hotové vykrájené těsto můžete v neprodyšném obalu skladovat v lednici 3-4 dny a nebo měsíc v mrazáku.

Jeden ze způsobů, jak složit knedlíček gyoza, najdete na videu ZDE

Inspirace pro Vás

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(56)
Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(41)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(3)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(56)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Komentáře k receptu Japonské knedlíčky Gyoza
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce