Mé Oblíbené Recepty
Japonské knedlíčky Gyoza
Japonské knedlíčky Gyoza
 

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Smažení a poté dušení knedlíčků v malém množství vody je v Japonsku nejoblíbenější způsob přípravy Gyozy. Knedlíčky také mohou být jen smažené (age-gyoza) nebo vařené bez předchozího smažení (sui-gyoza).

Ingredience

na knedlíčky

240g hladké mouky
1/2 KL soli
120ml vody
bramborový škrob na vyválení

na náplň

250g libového mletého vepřového
80g bílého hlávkového zelí
1 PL sezamového oleje
2 stroužky česneku

na omáčku

50 ml teriyaki omáčky
1 KL sezamového oleje
1 malá sušená chilli paprička

na dokončení

2 PL oleje
200ml vody
2 jarní cibulky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte těsto na knedlíčky. Vodu přiveďte k varu a nechte v ní rozpustit sůl. Do misky prosijte mouku. K mouce přidávejte po troškách vodu a míchejte, nejprve vařečkou, potom budete muset zapojit ruce. Každá mouka absorbuje vodu jinak, proto pokud je těsto sypké, přidávejte po lžičce horkou vodu, těsto musí tvořit kompaktní kouli. Těsto přesuňte na pracovní plochu a hněťte 10 minut. Po deseti minutách bude textura těsta mnohem jemnější. Potom těsto rozpulte, vyválejte šišky a ty zabalte na půl hodiny do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě odpočívat.

Mezitím si připravte náplň. Zelí nahrubo nastrouhejte, přidejte k mletému vepřovému, přikápněte sezamový olej a zamíchejte spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Dejte zatím bokem do lednice. Jarní ciluku nakrájejte na kolečka.

Po půl hodině těsto vymotejte z fólie. Pracovní plochu vysypte bramborovým škrobem. Těsto krájejte tak dlouho napůl, dokud Vám nezbyde dohromady 12 kousků. Z těch vyválejte v ruce kuličku, kterou dlaní zmáčkněte. Válem těsto rozválejtea vykrojte tenké kolečko o průměru 8 centimetrů (použijte vykrájovátko na sušenky nebo hrnek). Kolečko odložte na talířek a potřete trochou škrobu, aby se další kolečko k prvnímu nepřilepilo. Postup opakujte, dokud nebudete mít 12 koleček. Zbylé těsto z odřezků hnětením částečně spojte, rozdělte na části a vyválejte zbylých 8 koleček.

Doprostřed každého kolečka dejte lžíci náplně, okraje potřete vodou a slepte k sobě (jak složit gyozu po japonsku naleznete v tipech). Až sjou všechny knedlíčky spojené a nachystané, rozehřejte v pánvi polévkovou lžíci oleje na střední teplotu a polovinu knedlíčků osmažte z každé strany 1-2 minuty nebo dokud nejsou zbarvené do světle hněda. Přilejte 100 mililitrů vody, přiklopte poklicí a vařte 4-5 minut. Přilejte více vody pokud se vyvaří. Odstavte, nechte stát 1-2 minuty nebo dokud se knedlíčky samy odedna neodlepí. Postup opakujte se zbylými knedlíčky gyoza.

Mezitím v misce smíchejte teriyaki omáčku, sezamový olej a nahoru rozdrobte chilli papričku. V této omáčcce budete knedlíčky namáčet. Gyozu podávejte posypanou jarní cibulkou a s teriyaki omáčkou.

Tipy

Těsto, se ktrým momentálně nepracujte přikryjte ubrouskem, zabráníte tak vysušení těsta.

Hotové vykrájené těsto můžete v neprodyšném obalu skladovat v lednici 3-4 dny a nebo měsíc v mrazáku.

Jeden ze způsobů, jak složit knedlíček gyoza, najdete na videu ZDE

Inspirace pro Vás

Polévka se slaninou a kapustou

Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
Výborná smetanová polévka z růžičkové kapusty a slaniny.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(42)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2160)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Okurkové jednohubky

Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(13)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(48)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.
Komentáře k receptu Japonské knedlíčky Gyoza
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce