Mé Oblíbené Recepty
Hovězí Stroganoff
Hovězí Stroganoff
 

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruský recept na hovězí svíčkovou na smetaně z poloviny z 19 století proslavil významný rod Stroganovovů. Poslední člen rodiny zemřel v roce 1923 v Petrohradě.

Ingredience

600g hovězí svíčkové
1 PL oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 malé cibule
2 stroužky česneku
150g žampionů
30g másla
1 KL hořčičných semínek
1 PL rajčatového protlaku
100g sterilovaných okurek
2x200g 12% smetany

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Smetanu vytáhněte z lednice. Okurky nakrájejte na malé kostičky. Hovězí svíčkovou nakrájejte na centimetr tlusté plátky, pěstí je naklepejte, osolte a opepřete z obou stran.

V pánvi rozpalte olej a svíčkovou na něm z obou stran osmažte dozlatova. Vyjměte z pánve na talíř a dejte bokem (nepřiklápějte, nebo se začne dusit). Do pánve dejte máslo a cibulku a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a žampiony a promíchejte. Smažte na střední teplotu, dokud žampiony nepovolí a nezezlátnou. Přidejte hořčičná semínka a promíchejte. Pak je shrňte na kraj pánve, do prostoru dejte rajčatový protlak a minutku smažte. Poté ho promíchejte se žampiony, přidejte okurky a přelijte smetanou. 

Maso vraťte do pánve, přiveďte k varu a prohřejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem a hovězí Stroganoff podávejte.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny, opékané brambory

Inspirace pro Vás

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Brambory pečené ve stříbře

Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(523)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.
Komentáře k receptu Hovězí Stroganoff
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce