
Hovězí a telecí maso
(30 receptů)
Maso tura domácího na mnoho způsobů. Vyzkoušejte recepty české i zahraniční kuchyně.
Švédské masové kuličky

(12)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.
Hamburger s cibulovým čatní

(2)
USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.
Těstoviny s omáčkou enchilada

(0)
Mexiko - těstoviny vařené v jednom hrnci s kořeněným mletým masem a s mexickou rajčatovou omáčkou enchilada.
Hovězí Stroganoff

(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.
Gulášová polévka

(2)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.
Boloňské gnocchi

(14)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Chili con carne

(24)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Hovězí roštěná

(16)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.
Hamburger s kozím sýrem

(160)
USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.
Citronové telecí medailonky

(14)
Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.
Lasagne bolognese

(75)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.
Mini sendviče s hovězím

(126)
Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.
zařazeno v: Hovězí a telecí maso, Pomazánky, jednohubky a chlebíčky
Italský sendvič

(1)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.
Solené hovězí

(215)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
zařazeno v: Hovězí a telecí maso, Mezinárodní kuchyně
Pomalu dušená telecí líčka

(13)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Dušené hovězí

(232)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Cottage pie

(584)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.
Tatarák s křepelčími vejci

(71)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Svíčková na smetaně

(23)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.
Plněné papriky

(1)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.
Dušená mrkev

(27)
Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.
Domácí sekaná

(23)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Hospodský hovězí guláš

(14)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.
zařazeno v: Hovězí a telecí maso, Tradiční česká kuchyně
Hovězí na kyselých okurkách

(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.
Karlovarský guláš v chlebu

(17)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.
zařazeno v: Hovězí a telecí maso, Tradiční česká kuchyně
Španělský ptáček

(89)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Hamburgery se slaninou

(0)
USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.
Rajská omáčka

(87)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem či masouvými koulemi, s nadýchaným knedlíkem.
Musaka s bramborem

(109)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky se špetkou skořice, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.
Boloňská omáčka

(4)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.