Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Sardinková pomazánka

Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(97)
Jemná a výborná rybí pomazánka, kterou můžete servírovat jak při posezení s přáteli, tak na večeři.

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(80)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(5)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Brambory pečené ve stříbře

Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(371)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Těstoviny s klobásou

Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(14)
Kvalitní těstoviny s omáčkou z rajčat, česneku a červeného vína, které podtrhává chuť celého jídla.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(953)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
2015-06-01 21:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce