Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Kakaové kuličky

Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kakaová kulička s kapkou vanilky, obalená v moučkovém cukru, při pečení popraská a povrch se krásně zvrásní.
zařazeno v:

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(7)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Kuřecí těstoviny

Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Smetanové těstoviny s hřiby

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(28)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(13)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(8)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
2015-06-01 20:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce