Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(29)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(216)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Plněné papriky

Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Pečené citronové kuře

Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(34)
Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
2015-06-01 21:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce