
Houby
(38 receptů)
Recepty na úpravu lesních hub, čerstvých, mražených i sušených, žampionů a exotických druhů hub (shiitake, jidášovo ucho,..).
Houbové rizotto s dýní

(9)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.
Bramborová polévka

(396)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Zeleninová frittata

(10)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.
Smetanová houbová omáčka

(20)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.
Rajčatová omáčka s houbami

(70)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
Srnčí medailonky na fenyklu

(138)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
Pstruh ve slaninovém kabátku

(177)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Těstoviny na červeném víně

(216)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.
Pečené kuřecí prso

(86)
Šťavnaté kuřecí prso s kůží pečené na chutných kořeněných žampionech, podávané s meruňkovým kuskusem.
Krůtí stehna na víně

(2)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.
Hovězí Stroganoff

(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.
Šunkové lasagne s ricottou

(11)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.
Kroupová s houbami

(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Houbové rizoto

(13)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Kuřecí špízy s anasem

(171)
Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.
Krůtí hoisin

(13)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.
Sýrové gnocchi s houbami

(11)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.
Smetanová houbová polévka

(30)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.
Tomatová omáčka

(86)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.
Panenka s těstovinami

(69)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.
Houbové těstoviny s lilkem

(9)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Pečený vepřový guláš

(24)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Králičí filety s těstovinami

(87)
Marinování králičích filetů v oleji, česneku a tymiánu zaručí nevysušené maso. S těstovinami a zálivkou s vlašskými ořechy.
Dušená vepřová játra

(79)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Smetanové těstoviny s hřiby

(1)
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.
Žampionová pomazánka

(14)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.
Lovcova křepelka

(250)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Houbový guláš

(12)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.
Dušené hovězí

(232)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Perlička na víně

(35)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Bramboračka ze sušených hub

(315)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.
Krémová žampionová polévka

(11)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Vepřové plátky na houbách

(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
Kuřecí rizoto s garam masala

(503)
Rizoto s kuřecím masem a sýrem ochucené exotickým asijským kořením garam masala.
Těstoviny s kuřecím masem

(51)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.
Houbová omáčka s knedlíkem

(2)
Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.
Houbové kari

(2)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.
Kulajda

(1)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.