Mé Oblíbené Recepty
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
 

Houbové těstoviny s pečeným lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Věří se, že lilek pochází z Indie, kde je považován za krále zeleniny.

Ingredience

400g lesních hub
2 střední bílé lilky
3 stroužky česneku
1 KL sójové omáčky
50ml olivového oleje z pokrutin
50g parmezánu
několik listů hladkolisté petrželky
2 PL balzamikového octa
2 větvičky čerstvého tymiánu
400g těstovin
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Lilek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Kostičky dejte do misky, osolte a promíchejte. Nechce stát 20-30 minut, dokud nepustí vodu. Poté je usušte papírovou utěrkou, dejte do pekáče, přelijte olejem a promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut nebo dokud lilek nezměkne a lehce nechytí barvu.

Houby očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Vařte v osolené vodě do měkka, 20 minut. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a slité houby na něm minutu smažte. Přidejte česnek a smažte další minutu. Přidejte lilek (bez oleje), zasmažte, přidejte tymián, ocet a rajčata, které rozmačkejte vařečkou. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a nasekanou petrželku. Přidejte naběračku vody, ve které se vaří těstoviny, přiklopte a na mírném ohni nechte pobublávat 5 minut. Dochuťte solí a pepřem a vyndejte tymián.

Těstoviny smíchejte s omáčkou ve velké míse a podávejte posypané nastrouhaným parmezánem.

Inspirace pro Vás

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(21)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(10)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.
Komentáře k receptu Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce