Mé Oblíbené Recepty
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Houbové těstoviny s pečeným lilkem
 

Houbové těstoviny s pečeným lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Věří se, že lilek pochází z Indie, kde je považován za krále zeleniny.

Ingredience

400g lesních hub
2 střední bílé lilky
3 stroužky česneku
1 KL sójové omáčky
50ml olivového oleje z pokrutin
50g parmezánu
několik listů hladkolisté petrželky
2 PL balzamikového octa
2 větvičky čerstvého tymiánu
400g těstovin
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Lilek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Kostičky dejte do misky, osolte a promíchejte. Nechce stát 20-30 minut, dokud nepustí vodu. Poté je usušte papírovou utěrkou, dejte do pekáče, přelijte olejem a promíchejte. Pečte ve vyhřáté troubě 20 minut nebo dokud lilek nezměkne a lehce nechytí barvu.

Houby očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Vařte v osolené vodě do měkka, 20 minut. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a slité houby na něm minutu smažte. Přidejte česnek a smažte další minutu. Přidejte lilek (bez oleje), zasmažte, přidejte tymián, ocet a rajčata, které rozmačkejte vařečkou. Nakonec vmíchejte sójovou omáčku a nasekanou petrželku. Přidejte naběračku vody, ve které se vaří těstoviny, přiklopte a na mírném ohni nechte pobublávat 5 minut. Dochuťte solí a pepřem a vyndejte tymián.

Těstoviny smíchejte s omáčkou ve velké míse a podávejte posypané nastrouhaným parmezánem.

Inspirace pro Vás

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(4)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Pečené sladké brambory

Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(47)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(248)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.
Komentáře k receptu Houbové těstoviny s pečeným lilkem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce