Mé Oblíbené Recepty
Houbové rizotto s dýní
 

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Rýže arborio je pro rizotta jak dělaná, protože obsahuje větší množství škrobu, něz ostatní druhy rýže. Míchání při vaření uvolňuje z rýže škrob, který rizotto krásně zahustí. 

Ingredience

2 PL olivového oleje
1 malá cibule
250g dýně, očištěné a nakrájené na kostičky
400g rýže arborio
3 PL bílého vína (volitelné)
1.5l zeleninového (recept ZDE) nebo kuřecího (recept ZDE) vývaru
1 stonek rozmarýnu
50g sušených hub
30g másla
60g strouhaného parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup

V hrnci rozpalte olej na střední teplotu. Přidejte oloupanou a najemno pokrájenou cibulku a smažte asi 5 minut doměkka. Přidejte dýni a smažte dalších 6-8 minut. Často míchejte. Pak přisypte rýži a důkladně promíchejte. Pokud používáte víno, přidejte ho teď a opět promíchejte.

Do hrnce k rýži nalijte 750 mililitrů vývaru, přisypte houby a vložte stonek rozmarýnu. Zamíchejte a uvaďte k varu. Pak snižte teplotu, aby vývar jen vřel a nevařil naprudko. Až se vývar vyvaří, přidávejte po naběračkách další. Před přidáním další naběračky vývaru nechte tu předchozí vyvařit a často míchejte.

Až je rýže měkká (nemusíte spotřebovat všechen vývar nebo Vám může naopak trochu chybět), asi za 18 minut, přidejte máslo a polovinu parmezánu. Osolte, opepřete, promíchejte a rizotto servírujte posypané zbylým parmezánem.

Inspirace pro Vás

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.
Komentáře k receptu Houbové rizotto s dýní
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce