Mé Oblíbené Recepty
Houbové rizoto
Houbové rizoto
 

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. 
Průměrné hodnocení: 3.5/5 (132 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 35 min
doba vaření 35 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Rýže Arborio dostala svůj název podle městečka v severní Itálii. Je krátkozrnná a obsahuje více škrobu než jiné druhy rýže, což ji dělá ideální pro přípravu rizota.

Ingredience

30g másla
1 PL olivového oleje
100g hlívy ústřičné
50g žampionů
110ml brandy
1.2l kuřecího (recept ZDE) nebo zeleninového (recept ZDE) vývaru
40g šalotek (nebo žluté cibule)
200g rýže arborio (nebo jiné rizotové rýže)
30g parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 PL sekané pažitky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno, houby očistěte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo a olej, přidejte šalotku a houby a smažte do světle hněda, asi 5 minut. Pak přidejte rýži a promíchejte. Přilejte brandy a za občasného míchání ho nechte pomalu vyvařit.

Vývar ohřejte tak, aby byl horký a po naběračkách ho přidávejte k rýži. Často míchejte a předtím, než přidáte další naběračku, nechte tekutinu v rizotu vyvařit. Takto se uvolní škrob z rýže, který vytvoří tu krémovou omáčku, kterou u rizota hledáte. Tento krok Vám zabere asi 25 minut.

Až upotřebíte všechen vývar (můžete ho potřebovat trochu více nebo méně, záleží na typu rýže, který používáte), rýže bude měkká a rizoto krémové. Rizoto dochuťte solí a pepřem (sůl už možná nebudete potřebovat, pokud jste osolili dost vývar) a vmíchejte nastrouhaný parmezán. Minutku povařte a podávejte posypané sekanou pažitkou nebo hladkolistou petrželkou. 

Tipy

Rýži na rizoto nikdy neproplachujte, přijde o pro rizoto potřebný škrob.

Ohříváte-li rizoto, přidejte půl naběračky vývaru.

Inspirace pro Vás

Čočková polévka

Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Švestkový koláč s povidly

Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 3.7. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 3.7. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 3.7. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 3.7. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Koláč s čerstvými švestkami z listového těsta, s povidly a sladkou krémovou náplní se sekanými mandlemi a sýrem.
zařazeno v:
Ovoce

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.1. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.1. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.1. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.1. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Těstoviny s tuňákem a kapary

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.
Komentáře k receptu Houbové rizoto
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce