Mé Oblíbené Recepty
Hospodský hovězí guláš
Hospodský hovězí guláš
 

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Hovězí guláš patří mezi českou klasiku, ať už ho jíte s chlebem či kynutým knedlíkem.

Ingredience

900g hovězí přední (krk nebo kližka)
1,5 kostky hovězího bujónu extra
900g cibule
1,25l vody
2 PL sádla
sůl
pepř
1 PL majoránky
1/2 PL kmínu
1 PL sladké mleté papriky
1/2 PL mleté pálivé papriky
1 PL gulášové papriky
2 PL kořenící směsi guláš
čerstvý chleba k podávání

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kostky. V papinovém hrnci rozpalte sádlo a osmažte cibuli. Dejte ji v hrnci stranou a přidejte maso, sůl a pepř. Smažte, dokud se maso nezatáhne a nezmění barvu (nebo maso osmažte v jiném hrnci a pak přidejte k cibuli).

V mističce promíchejte koření: papriky, kmín, majoránku a guláš. Tuto směs vsypte k masu, důkladně promíchejte, přidejte bujon a zalijte vodou. Papinový hrnec utěsněte a takto vařte asi půl hodiny.

Po uplynutí této doby by mělo být maso měkké. Maso vyjměte a základ rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete přidat a rozmixovat i 1 PL hladké mouky (v tomto připadě ještě guláš deset minut povařte). Poctivý hospodský hovězí guláš podávejte s plátky čerstvého chleba, posypaný nahrubo nasekanou cibulí.

Tipy

Guláš si připravte den předem, nejlepší je přes noc uleželý.

Inspirace pro Vás

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(21)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(17)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Kuřecí kuskus s olivami

Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(23)
Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu Hospodský hovězí guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Marika
|
Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
2015-05-05 19:52:42

Super recept na guláš, jen cibule nesmí chybět. Aspoň tedy my si guláš bez cibule nedovedeme představit.

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce