Mé Oblíbené Recepty
Handi Gosht
Handi Gosht
 

Handi Gosht

Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (17 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 4 hod 25 min
doba vaření 4 hod 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Handi gosht je skopové kari, přičemž „handi“ je označení pro druh jídla vařeném na pomalém ohni a „gosht“, základní stavební kámen pákistánské kuchyně, pro maso (nejčastěji skopové a kůzlečí).

Ingredience

800g skopového masa (např. kýta)
1 PL hladké mouky
150g bílého jogurtu
1 malá cibule
2 stroužky česneku
4 PL olivového oleje
1 KL kari
1 KL celého nového koření
1 KL soli
1 KL mletého zázvoru
1/2 celé skořice
2 hřebíčky
6 kuliček celého pepře
2 celé kardamomy
mleté chilli podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Skopové maso částečně očistěte od tuku. Nevykrajujte však vše, tuk maso zvláční. Maso nakrájejte na kostky o velikosti 4 centimetry. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. 

V pánvi rozpalte olej a cibuli smažte na střední teplotu, přibližně 5 minut. Pak přidejte koření (zázvor, skořici, hřebíčky, kuličky pepře, celý kardamom, chilli, kari a nové koření) a smažte zhruba 8 minut. Pokud se koření začne připalovat, přidejte lžíci vody. Minutu před koncem vmíchejte nasekaný česnek. Zarestujte, přidejte maso, sůl a smažením maso zatáhněte (změní barvu na světle hnědou). Nakonec přimíchejte jogurt, nechte minutu až dvě povařit a vlejte 500 mililitrů horké vody. Uveďte k varu a celou směs přelijte do pomalého hrnce. Vařte na vysokou teplotu 4 hodiny nebo do změknutí masa. Občas maso zkontrolujte, případně podlijte horkou vodou.

20 minut před koncem vaření odeberte z hrnce naběračku šťávy a nechte ji mírně zchládnout. Ve šťávě rozmíchejte hladkou mouku a směs nalijte zpět do hrnce. Před podááním Handi Gosht povařte alespoň 15 minut.

Tipy

Pokud máte maso s kostí, dejte ji vařit do hrnce spolu s masem a před podáváním ji vyhoďte.

doporučená příloha: vařená bílá rýže nebo chléb naan

Inspirace pro Vás

Čočkový salát s lososem

Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Jehněčí kuličky v omáčce

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Komentáře k receptu Handi Gosht
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce