Mé Oblíbené Recepty
Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem
Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem
 

Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem

Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (79 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Výraz hamburger je odvozeno od názvu druhého největšího německého města Hamburg, ze kterého mnoho lidí emigrovalo do USA.

Ingredience

na hamburgery:

300g mleté hovězí zadní
2 bulky na hamburgery
1/2 lilku
1/2 avokáda
4 plátky anglické nebo královské slaniny
2 PL barbecue omáčky
50ml olivového oleje
dvě špetky soli

na bylinkový dip:

60g 40% měkkého tvarohu
60g jogurtu řeckého typu
1-2 stroužky česneku
čerstvé lístky bazalky, asi 10-12 lístků
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Jako první si připravíme lilek. Ten oloupeme, odkrojíme konce a nakrájíme na asi půl centimetrové plátky. Osolíme a odložíme bokem na talíř.

Na česnekový dip smícháme tvaroh, jogurt, oloupaný rozmačkaný česnek a nahrubo nasekané lístky bazalky. Ochutíme solí a pepřem a dáme zchladit do lednice.

Na pánvi (nejlépe grilovací) osmažíme z obou stran plátky slaniny. Hovězí maso osolíme a rozdělíme na dva díly, ze kterých rukou vytvarujeme placky. Vrchní stranu potřeme olivovým olejem. Slaninu vyjmeme z pánve bokem na talíř, papírovým ubrouskem vytřeme pánev od tuku a dáme smažit hovězí maso naolejovanou stranou dolů. Potřeme i druhou stranu olejem a po dvou mibutách placky otočíme a smažíme další dvě minuty. Odložíme na talíř ke slanině.

Asi po dvaceti minutách lilek pustí dostatečné množství vody, kterou otřeme papírovým ubrouskem. Kolečka namočíme v oleji a klademe v jedné vrstvě na pánev. Smažíme na středí teplotu asi 10 minut z každé strany.

Troubu rozehřejeme na 200°C. Rozřízneme a oloupeme avokádo, vyjmeme pecku a nakrájíme na plátky. Lilek vyjmeme z pánve a osušíme papírovým ubrouskem. Do pánve dejte opéci rozpůlené bulky, minutu až dvě z každé strany.  

Bulky rozřízneme a vrstvíme připravené ingredience. Na spodní stranu dáme avokádo tak, aby pokrylcelou plochu. Na avokádo klademe slaninu, jednu polévkovou lžíci barbecue omáčky, mleté maso a na závěr opečený lilek. Přiklopíme vrchní částí bulky. Tatko připravené hamburgery dáme na 3 minuty zapéct do trouby.

Po vyjmutí na maso dáme doprostřed polévkovou lžíci připraveného česnekového dipu a opět přiklopíme vrškem bulky a podáváme.

Tipy

Pokud děláme větší množství hamburgerů a tím pádem i větší množství lilku, dáme ho péci do trouby. Kolečka rozložíme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem a mašlovačkou potřeme olivovým olejem z obou stran a damé péct na 30 minut na 180°C nebo dokud se kolečka nezačnou lehce zbarvovat. V půlce otočíme.

Inspirace pro Vás

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
zařazeno v:
Zvěřina, Grilování

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(193)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(324)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(36)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.
Komentáře k receptu Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce